Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Konzorciumi megállapodás a szociális város-rehabilitáció kapcsán
Konzorciumi megállapodás a szociális város-rehabilitáció kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. július 05.

Image A Szárazréten megvalósuló szociális város-rehabilitáció projektben résztvevő szervezetek konzorciumi megállapodást kötöttek. A civil, egyházi, intézményi szervezetek képviselői, valamint a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. vezetője és az önkormányzat nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester a programhoz kapcsolódóan együttműködésről szóló szerződést írt alá a Hiemer-ház Moskovszky-termében.

 
Aláírásra került az a konzorciumi szerződés, amelyben Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft, a Szárazréti Fatimai Boldogasszony Plébánia, A Szabadművelődés Háza, az ECHO Innovációs Műhely együttműködik az 1.199.178.708,- Ft összköltségű „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” projekt megvalósításában.
 
A program támogatói csoportja „projektindító” ülést tartott, amelyen tájékoztatást kaptak az újraalakuló ülés óta eltelt időszak eredményeiről és a projekt indításával kapcsolatos pályázati tudnivalókról. Ezt követően került sor a partnerek közötti konzorciumi megállapodás aláírására. Az együttműködő partnereket dr. Cser-Palkovics András köszöntötte. A szociális város rehabilitációs program nagyon sokrétű.
 
A városrész szinte teljes egészét érinti, és egyszerre jelenik meg benne óvoda felújítás és bővítés, iskolát, templomot érintő fejlesztés, utak, játszóterek építése, térfigyelő kamerák telepítése.
 
„Ez egyfajta kísérlet is, mert ilyen komplex program, ekkora beruházás esetében még nem volt eddig a városban.” – hívta fel a figyelmet Székesfehérvár polgármestere.
 

 
Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló beruházáshoz csatalakozó programok a civil hátterét teremtik meg a szociális város-rehabilitációnak. Ehhez kellett az összefogás az önkormányzati intézmény, civil szervezet, a történelmi egyház és az önkormányzat között.
 
„ Ez egy sokrétű együttműködés, amely pozitív hatású kényszert is fog jelenteni. Ez a jövő útja és így lehet más területeken is hasonló fejlesztéseket, beruházásokat közös erővel, együttműködésben megvalósítani. Valamennyiünk számára fontos, hogy a Szárazréten élők valóban úgy érezzék, hogy ez a beruházás értük történt.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.
 
A konzorciumi szerződés aláírását követően szakmai egyeztetést tartottak a konzorciumi tagok tevékenységéről, a kiemelt projekt pályázati előírásairól és a pénzügyi elszámolások részletes szabályairól is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >