Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
NYÁRI ELLENŐRZÉSEK A TURISZTIKAILAG FREKVENTÁLT HELYEKEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. július 05.

Image Megkezdődtek a hatóságok ellenőrzései a turisztikai szempontból frekventált területeken. Az elmúlt évekhez hasonlóan a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokat szeretnék kiszűrni, de odafigyelnek a külföldi turisták jól működő tájékoztatására is. Folytatódik az „egy rendőr és egy pénzügyőr” akció is.

 
Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó-ipari egységek, szórakozóhelyek és más, nagy tömegeket és külföldieket is vonzó rendezvényekre. Szeretnék kiszűrni a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokat, de fontos szempont a fogyasztók megfelelő tájékoztatása is.
 
Az elmúlt időszakban többször lehetett hallani külföldi turisták megkárosításáról. Fejér megyében nem volt ilyen eset - emelte ki Schneider Istvánné, a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője, aki hozzátette: ennek ellenére kiemelt figyelmet kap a külföldi turisták védelme.
 
A fogyasztóvédelem szakembereinek ellenőrzése mellett folytatódik az egy rendőr és egy pénzügyőr akció is a tóparton.
 
A két hatóság munkatársai a környéken található áruházakban, büfékben és éttermekben végeznek jövedéki ellenőrzéseket - tájékoztatott Süle József pü. százados - Fejér megyei vám- és pénzügyőrségi igazgató.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >