Kezdőlap
A Bor Napja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 10.

ImageDíszes ruhába öltözött Borlovagok lepték el tegnap Székesfehérvár belvárosát. A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének Borrendi Találkozójára érkeztek. Részt vettek egy konferencián, majd zenés kísérettel felvonultak, lovagokat avattak, végezetül pedig az Országalmánál „körkoccintással” köszöntötték egymást és a közönséget.

A Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend Országos Bormarketing- és Borkultúra Konferenciára és Szakmai Napra hívta össze hazánk Borrendjeit. A találkozón ugyan nem minden szervezet képviseltette magát, ám így is igen szép számmal gyűltek össze a borbarátok és szakemberek a Kodolányi János Főiskolában, hogy érdekes előadásokat hallgassanak meg a "bor" témájában.

Dr. Totth Gedeon, a BGF KKFK tanszékvezetője például az országeredet imázs hatásáról beszélt a borvásárlói preferenciára vetítve. Dr. Hartl Mónika főiskolai adjunktus, a Vitéz J. R.k. Tanítóképzö Főiskoláról a Vág-Duna-Ipoly térséget mutatta be „bor-szemszögből”. Füreder Balázs, a KJF főiskolai adjunktusa a 18-19. századi borkultúráról és a Balassa család borfogyasztási szokásai tárta a hallgatóság elé. Dr. Töttös Gábor főiskolai docens pedig, aki a PTE Illyés Gyula Főiskoláról érkezett, a szőlészet-borászat és a művészetek kapcsolatáról tartott előadást, amelyet még egy aktuális vers elszavalásával is színesített.

Image
Fotó: Temesvári Márta

A program díszvendége Frittmann János borász, „ Az Év Bortermelője - 2007.”, a Borakadémiai díj kitüntetettje volt, aki a Duna borrégió szerepét és a hazai bormarketing kérdéseit boncolgatta. (Az előadásokon elhangzottakat néhány napon belül a "gazdaság" rovatunkban közzétesszük.)

A konferencia után a Borlovagok megtekintették a Barátok templomát, végigkóstolták a Borutca nedűit, majd zenei kísérettel a Magyar Király Szállótól a Városház térre vonultak, ahol a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke, Tálos Tamás köszöntötte a nagyérdeműt. Ezt követtően Bognár Zoltán, a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend nagymesterének és Vincz József kancellárnak közreműködésével borlovag-avatás vette kezdetét.

 A színpadi program után a jókedvű lovagok az Országalmánál „körkoccintást” tartottak, s még a közönséget is megkínálták boraikból.

További képek:

Fotók: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >