Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadások az Egészségnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. július 11.

Image Orvosi tanácsadással, állapotfelméréssel, ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a fehérváriakat július 13-án, szombaton 09.00 és 14.00 óra között a Fehérvári Civil Központban – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Párkányi András, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke tartott.

 

A Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány Egészségpont Városi Prevenciós Irodája Székesfehérvár Megyei Jogú Város, valamint a Fehérvári Civil Központ támogatásával 2013. július 13-án, szombaton egészségnapot szervez, amelynek keretében szűrővizsgálatokat biztosít, véradásra ad lehetőséget a Magyar Vöröskereszt közreműködésével, és az egészséges életmódhoz kapcsolódóan tanácsadást és termékbemutatókat tartanak.

 


 

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai és szakápolói, valamint a Humán Szolgáltató Intézet védőnői várják a fehérváriakat az Egészségnapon. „Az idei évben szervezett szűrővizsgálatokon eddig már több ezren vettek részt. Székesfehérvár Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet az egészség megőrzésére is, hiszen ez a jövőnk záloga.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. „Nagyon örvendetes, hogy a civil szervetek átlátták ennek fontosságát. A szakmai szervezetek, a civilek és az Önkormányzat közös összefogásával még több ember vehet részt a szűrőprogramokon.” – emelte ki Östör Annamária. 

A szűrővizsgálatokat térítésmentesen vehetik igénybe az érdeklődők, ezzel is elő akarják segíteni a megbetegedések megelőzését, illetve a korai kezelésbe vételt. „A nyár folyamán a sok baleset miatt nagy szükség van a folyamatos vérellátásra, ezért szorgalmazzuk a lakosság körében a véradást, a „VÁLASZD AZ ÉLETET, ADJ VÉRT!” jeligére. Az egészségtudatos élet előmozdítása érdekében a táplálkozással és egyéb alternatív megelőző kezelésekkel kapcsolatban tartunk tájékoztatást és termékbemutatókat. Egyik termékkel sem vagyunk elköteleződve, nyitottak vagyunk az alternatívák felé, mi teret és helyet biztosítunk a rendezvényen a szolgáltatóknak, forgalmazóknak.” – tette hozzá Párkányi András Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke.

 


 

 

A sajtótájékoztatón részt vett Borján Péter. A Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: „Az Egészségponttal jelentősen nő a nálunk zajló prevenciós tevékenységek és szolgáltatások száma. Remélem, hogy a Pont sok olyan programmal bővíti a Fehérvári Civil Központ kínálatát, amelyeknek köszönhetően részeseivé válhatunk egy olyan szakmai munkának, amely az egyik legfontosabb emberi és társadalmi érték, az egészség gondozását, fejlesztését tűzte ki célul.”

A szombati Egészségnapon melanoma-, szemészeti-, mozgásszervi szűrést, szív- és érrendszeri tanácsadást, légzésfunkció vizsgálatot és testanalízist vehetnek igénybe az érdeklődők. A szemészeti szűrésre előzetes bejelentkezés szükséges +36 22 306 113 –as telefonszámon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >