Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow MUNKAHELYTEREMTŐ TÁMOGATÁS A MACHER KFT-NEK
MUNKAHELYTEREMTŐ TÁMOGATÁS A MACHER KFT-NEK Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. július 11.

Image A meglévő 75 mellett most 9 új munkahely létesül a Macher Kft-nél egy sikeres pályázat eredményeként. Az erről szóló támogatói szerződést tegnap délben írta alá Macher Endréné ügyvezető igazgató és Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatójával.

 

Az ünnepségen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki büszkeségének adott hangot, hiszen egy olyan hazai vállalkozás fejlődhet tovább a támogatással, amely nagy hozzáadott értékkel dolgozik és exportra is termel. Az ehhez hasonló sikeres pályázatok és ezek eredményeként megvalósuló munkahely-teremtés, valamint beruházás mind tovább erősíti Székesfehérvár gazdaságát - fogalmazott a polgármester.  
 

 
A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is 10 milliérd forintot osztott fel új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatására. Ebből a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból nyert el 12,7 milliós támogatást a Macher Kft. Erről Dr. Czomba Sándor államtitkár beszélt az ünnepségen, aki azt elmondta: a jelentős számú beérkezett pályázat miatt további 3 milliárd forinttal növelték meg az Alapot. Az ennek felosztására kiírt pályázat eredménye mától nyilvános.
 
Fejér megyében összesen 197 millió forint támogatást kaptak kis- és középvállalkozások, mellyel 122 új munkahelyet hoznak létre. A program lebonyolítását a Kormányhivatal Munkaügyi Központja végezte.
 
A házigazda Macher Kft. ügyvezetője röviden ismertette a cég történetét. Mint elhangzott: 23 év alatt egy családi vállalkozásból nőtte ki magát a cég, amely ma már egy 2000 m2-es csarnokban termel, 50 5-ban exportra termel és a bérmunka helyett magas hozzáadott értéket képviselő munkafeladatokat látnak el. Macher Endréné a siker titkaként a megtermelt értékek visszaforgatását, valamint a minőségi munkát és a családi összefogást emelte ki és a támogatást nyújtók mellett dolgozóiknak is köszönetet mondott. 
 

 
Az ünnepség résztvevői gyárlaátogatáson is részt vettek, amely során megismerhették a vállalkozás tevékenységét, amely olyan magas szintű tanúsítványokkal rendelkezik, hogy több más iparág mellett a védelmi és repülőgépipar számára is végeznek beszállítói tevékenységet.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >