Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mesés Dioráma Építő Versenyt hirdet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház
Mesés Dioráma Építő Versenyt hirdet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. július 12.

Image Megelevenedik a Világmegváltó Nevenincs - A meselegény a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A vállalkozó szellemű, kreatív alkotók augusztus 30-a és szeptember 1-je között mérhetik össze tudásukat a Dioráma Építő Versenyen.

 

ilágváltó Nevenincs elindul szerencsét próbálni és tudtán kívül, már az első napon átlépi a mesebirodalom határát. Ottani kalandjainak során szövetségesek (törpék, vízi öreg, állatok és a magyar mitológia más lényei) szegődnek mellé, és természetesen sorra próbák elé állítják ellenfelei, Uraj szolgái és támogatói, akik szintén a magyar mesevilág ismert vagy kevésbé ismert alakjai (boszorkány, ártó szellemek: Csúz, Híz, Kajár, stb. és természetesen Uraj „katonái” az ördöngök is).

Napjaink mesekönyvei közül archaikus, hagyományőrző stílusával és tartalmával kiemelkedik Adorján Viktor Világmegváltó Nevenincs – a meselegény története, amely kiváló alapot szolgáltat arra, hogy helyszíneit, szereplőit ügyes kezű alkotók megjelenítsék maguk és egymás örömére! Ezért is hirdette meg a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Dioráma Építő Versenyt augusztus 30-a és szeptember 1-je között.

A versenykiírás szerint a nevezőknek a rendezvény idejére a meseregény helyszíneit és szereplőit megjelenítő kis életképek makettjeivel/diorámáival kell készülniük, oly módon, hogy a végső simításokat a helyszínen, a szombati napon végzik el. Az elkészült alkotások 2013. szeptember 2-tól október 4-ig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár „Folyosógalériájában” tekinthetőek meg. A legjobban tetsző alkotásokra szeptember 2-tól szeptember 25-ig közönségszavazat adható le a könyvtárban. A verseny eredményhirdetésére és a díjak átadására a VI. Maroshegyi „Böndörödő” Szüreti Nap programjának keretében kerül sor.

A verseny ünnepélyes megnyitója augusztus 30-án, pénteken 17.00 órakor kezdődik, majd az alkotások alapjául szolgáló mesével és a diorámák alkotóival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.  Augusztus 31-én, szombaton 10 órától egész nap figurafestés-bemutató, terepasztalos játékok és sok egyéb, a mesék világába kalauzoló program várja a látogatókat. A diorámák készítése megtekinthető minden érdeklődő számára. Szeptember 1-jén, vasárnap 10 órától a kész alkotások megtekintésére és az alkotókkal való beszélgetésre nyílik lehetőség.

A Dioráma Építő Versenyre jelentkezni a www.ggmuvhaz.hu honlapról letölthető nevezési lapon lehet, amelyet a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címre kell visszaküldeni.  A nevezések beérkezésének határideje: 2013. augusztus 04. (24 óráig).

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >