Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hallgassák meg az emberek véleményét az önfeloszlatás kapcsán! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 19.

Image„Több olyan dolog is történt a héten, ami a politikai életben – még ebben a zavaros időszakban is - igencsak szokatlan.” – kezdte mai sajtótájékoztatóját dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő a Városháza kapujában – „Hiszen hétfőn döntött a Parlament arról az önfeloszlatási indítványról, amit a Magyar Demokrata Fórum nyújtott be.”

Bár előre lehetett sejteni, hogy a hétfői önfeloszlatási indítvány nem kaphat többséget - hiszen az SZDSZ bejelentette, hogy nem fogja támogatni – a „jótékony”-nak és „szükséges”-nek méltán nevezhető változást óhajtók mégis bíztak abban, hogy végül úgy dönt a Ház, hogy egyetlen kiút van: az önfeloszlatás és az előrehozott választások.

„Azért gondoltjuk azt, hogy ez az egyetlen kiút, mert egy kisebbségi kormányt látunk, amely cselekvőképtelen, s alkalmatlan az ország problémáinak megoldására.” – mondta dr. Cser-Palkovics András - „Nincs meg mögötte sem a parlamenti többség, sem a társadalmi támogatottság. Ezen pedig csak egy új választás segíthet, amikor az emberek dönthetnek a saját és az országuk jövőjéről. Tudjuk, hogy az indítvány nem kapott többséget a Parlamentben, mert az MSZP és az SZDSZ leszavazta. Azt különösen sajnálom, hogy nem teljesítették az itt élők kívánságát.”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Egyértelmű ugyanis, hogy az emberek többsége ma, Magyarországon (is) sürgetné Gyurcsány Ferenc hatalomból való távozását. Vannak olyanok, akik nem szeretnének előrehozott választást, de Gyurcsány Ferenc lemondását még közülük is sokan támogatnák.

Az országgyűlési képviselő sajnálja, hogy a Székesfehérvárhoz kötődő kormánypárti országgyűlési képviselők sem kérdezték meg a helyi embereket, és ős sem támogatták az önfeloszlatási indítványt. Nevesítve: Warvasovszky Tihamér, Molnár Albert és Világosi Gábor. Ők így hatalomban tartották Gyurcsány Ferencet.

Természetesen ez a megye valamennyi kormánypárti országgyűlési képviselőjére vonatkozik. Az ellenzék minden tagja pedig támogatta a beadványt. A FIDESZ most benyújtott egy új indítványt, amely kapcsán dr. Cser-Palkovics András reméli és kéri az országgyűlési képviselőket - különösen Világosi Gábort és Warvasovszky Tihamért -, hogy gondolják meg, az adótörvényekre és azt követően az önfeloszlatási indítványra hogyan szavaznak, s hallgassák meg a székesfehérváriak véleményét is!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >