Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fedett terasz és előtető készült a Szárazréti Idősek Otthonában
Fedett terasz és előtető készült a Szárazréti Idősek Otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. július 15.

Image Befejeződött az Egyesített Szociális Intézmény Szárazréti Idősek Otthonában az az 1,7 millió forintos beruházás, amelynek során tető került a terasz és előtető az intézmény bejárata fölé. Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Szigli István önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok jelenlétében került sor a lezajlott beruházások átadására.

 

Megszépült a terasz, és előtető védi a be- és kilépőket a Szárazréti Idősek Otthonában. A most lezajlott 1,7 millió forintos beruházásnak köszönhetően a meglévő nyitott pihenőterasz fölé és a főbejárat fölé egy-egy acélszerkezetes, bronzszínű poly-karbonáttal fedett, oldalról nyitott esővédő előtető készült. A munkálatokra fordított összeg fele képviselői, fele polgármesteri keretből biztosított. A terasz lefedése 1,3 millió forintba, az előtető építése 385 ezer forintba került. A munkálatokat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végezte el június közepétől úgy, hogy közben az otthon életét a lehető legkevésbé zavarják a kivitelezéssel.

 


 

 

A pénteki ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester, Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője és Bozai István közösen adta át az elkészült beruházást az Idősek Otthona lakóinak és kívánt jó egészséget, sok örömet a terasz használatához.

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott és az Egyesített Szociális Intézmény által működtetett III. számú Idősek Otthona 15 évvel ezelőtt, 1998-ban kezdte meg működését, azóta gondoskodik a város időskorú lakosairól, akik koruk, egészségi állapotuk, szociális helyzetük miatt ellátásra szorulnak.

 

 


 

Az Idősek Otthona jelenleg 87 fő ellátottnak ad színvonalas és biztonságos otthont. A lakók a mindennapokban szakszerű, emberséges és szeretetteljes segítséget kapnak, amelybe beletartozik a napi háromszori, szükség esetén többszöri étkezés mellett az orvosi ellátás, a 24 órás nővér szolgálat is. Az intézmény 44 dolgozója gondoskodik a szolgáltatásokat igénybe vevő idősekről.

Bágyi Lászlóné, a Szárazréti Szociális Otthon vezetője elmondta: nagyon örülnek, hogy megvalósulhattak ezek a munkák. Az otthon lakói szívesen használják a teraszt, ahol a levegőzés, olvasás, beszélgetés mellett tornafoglalkozásokat is tartanak, amelyet az elkészült tetőnek köszönhetően immár nem befolyásol az időjárás. Az épület bejárata fölé megépített előtető pedig védelmet nyújt az esős időszakban.  

 

 


 

Az intézmény négyszintes, tágas háromágyas szobákkal, akadálymentesített, fekvőbetegek szállítására is alkalmas lifttel rendelkezik. Az intézményhez zárt udvar, a lakók pihenését szolgáló park, és immár fedett terasz is tartozik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >