Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Tűz miatt ürítettek ki egy székesfehérvári bevásárlóközpontot Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. július 16.

Image Elektromos kapcsolószekrény gyulladt ki tegnap délután egy bevásárló- és szórakoztató központban Székesfehérváron. A Palotai úti épületet körülbelül ezerötszáz embernek kellett elhagynia. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében elemzi.

 
A tűzesethez II-es kiemelt riasztási fokozatban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységek összesen hét járművel vonultak. A kiérkezésükre az épület kiürítését már megkezdték. A tűzoltók két csoportja folytatta a mozi és a tető kiürítését, míg ezzel egy időben a másik egység a tűz helyének felderítését is megkezdte.
 

 
 
A bevásárlóközpontot körülbelül ezerötszáz embernek kellett elhagynia. Az épületben egy földszinti áramfogadó szobában elektromos kapcsolószekrény vezetékei és tartószerkezetei égtek. A helyiségben működésbe lépett a beépített gázzal oltó berendezés, így a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek kiérkezésekor lángolás már nem volt. A földszinti közlekedő tér megtelt füsttel, és az áramfogadó helyiségből további sűrű fekete füst gomolygott.
 

 
 
A bevásárlóközpontban működésbe lépett a beépített tűzjelző berendezés, valamint a hő- és füstelvezetést segítő ablakok is kinyíltak. Az áramfogadó helyiséget a tűzoltók nagyteljesítményű ventillátorral szellőztették ki.
 
A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében elemzi.
 
< Előző   Következő >