Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow STRAND ÉS KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A VELENCEI-TÓ PARTJÁN
STRAND ÉS KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A VELENCEI-TÓ PARTJÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. július 16.

Image Újrahasznosított Eiffel-torony, sárga kukák hada és kosaras körhinta – a gárdonyi Sport Beach az ország első öko-szemléletű strandja, ahol a klasszikus sajtos-tejfölös lángos, sült hekk, kovászos uborka alkotta kínálat mellett biolisztből készült kenyérlángost is lehet kóstolni.

 
Bálint György, a strandot üzemeltető cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szolgáltatásokat és a környezetet a fenntarthatóság jegyében igyekeztek kialakítani. Például rögtön a bejárat után van egy PET-palack összenyomó és egy használt gumiabroncsokból kialakított biciklitároló.
 

 
 
A strand középső részén, a füstmentes övezetben lévő játszótér egyik különlegessége a kézzel hajtott kosár körhinta, amiben a kisgyerekek vagy megszeppenve kapaszkodnak, vagy pedig vidáman integetnek. Sport Beach jelenleg az egyetlen strand a Velencei-tó mellett, amelyik megkapta a Kékhullám minősítést.
 
A szélgenerátor és a napelemek annyi elektromos áramot termelnek, amennyi a Borárium hűtői és pénztárgépe számára elég, és ahol a vendégek nem utolsó sorban a biolisztből, helyi sajtokból, szalonnából készült kenyérlángost is meg tudják kóstolni – mondta Bálint György, majd hozzátette, hogy az újrahasznosított Eiffel-torony után az idei szezonra használt raklapokból készítenek bútorokat. A főtt kukorica egy ökostrandról sem hiányozhat a kicsik és nagyok legnagyobb örömére.
 

 
A környezettudatos szemléletmódot a büfék egy része is kezdi átvenni. Tóth Viktória pultos például elmondta, hogy a fenntarthatóság jegyében szelektíven gyűjtik a hulladékot, és mindig odafigyelnek arra, hogy az alapanyag friss legyen.
 
Bánfai István, a magát életművésznek valló felszolgáló szerint egy jó helyen a zöld szemléletmód mellett a magas minőségre is odafigyelnek, hiszen a vendégek csak akkor járnak vissza, ha az étel makulátlan, és a kiszolgálónak még egy fárasztó nap végén is marad ereje egy „Hogy vagy Lalikám?”-ra.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >