Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Indulót komponáltak a Dalmesterek a Napraforgó Tábornak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. július 19.

Image Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a székesfehérvári gyerekek körében a Napraforgó Városi Napközis Tábor, melynek kitűnő, vidám hangulatát mától újabb kezdeményezés emeli. A Dalmesterek megalkották a tábor indulóját, a Napraforgó dalt, melyet délelőtt, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában ismertek és tanultak meg a diákok. A felvétellel egybekötött bemutatót a táborba látogató Brájer Éva alpolgármester is figyelemmel kísérte.

 


„Félidőnél” tart a Bregyó Sportcentrumban zajló, Székesfehérvár Önkormányzata által finanszírozott Napraforgó Városi Napközis Tábor, a hathetes sorozat harmadik hete kezdődött hétfőn. A tábor egyre népszerűbb a gyerekek körében, ezen a héten körülbelül 340-en kapcsolódtak be a programokba, az előzetes jelentkezések alapján megközelítőleg 300 diák részvételére számítanak az augusztus 9-ig tartó, további turnusok során. Sok gyermeknek nem kizárólag felügyeletet és némi elfoglaltságot, hanem magát a nyaralást jelentik a bregyós napok, így a szervezők igyekeznek minél színesebb, változatosabb programokat biztosítani számukra. Folyamatosan zajlanak a sport-, kézműves- és ismeretterjesztő foglalkozások, a legkülönfélébb bemutatók, de lehet menni strandolni is.

Ma olyan élményben volt részük a táborozóknak, melyre korábban nem volt példa: a Dalmesterek duó – Molnár Viktória és Kremnitzky Géza - élőben mutatta be a tábor számára komponált indulót, aNapraforgó dalt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola aulájában összegyűlt táborozók előtt. Kremnitzky Géza elmondta: a szöveget úgy állították össze, hogy utaljanak a tábor napirendjére, a foglalkozások témáira, hangsúlyozzák a közösségi élmények és az összetartozás fontosságát, a fenntartó szándékát, a tábor szellemiségét, a vidámságot, a szeretetet és a törődést. A mai közös daltanulás és éneklés során rögzített közönséghangot a továbbiakban összekomponálják a már kész stúdiófelvétellel, így kölcsönözve igazán élő és különleges hangulatot a Napraforgó dalnak.

A dal felvételét figyelemmel kísérte Brájer Éva alpolgármester, aki elmondta: „Az elmúlt években rengeteg munkát fektettünk abba, hogy még színesebbé, változatosabbá, élvezetesebbé tegyük számotokra a Bregyó-tábort, amelynek ettől az évtől új neve, és mától saját indulója is van. Nagyon büszkék vagyunk erre! Reményeink szerint a Napraforgó dal a következő hetek és évek során végigkíséri a tábort! Kívánom Nektek, hogy érezzétek jól magatokat!” 

A napközis tábor három turnussal folytatódik augusztus 9-ig. Továbbra is van lehetőség pót- és átjelentkezésre, illetve befizetésre a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 72 órával munkanapokon, a délelőtti órákban személyesen, a tábor területén.  A részvételi szándékot jelezni lehet a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges     e-mail címen is.


DALMESTEREK: NAPRAFORGÓ DAL

Ha korán kelsz. lágy szellőt küld a nyár
8-ra már egy jó reggeli vár
És 9-től a táborban. itt Székesfehérvárosban
Minden Tiéd ami Neked jár

Napraforgó, napraforgó
Mosolyog rám a kedvenc virágom
Napraforgó, napraforgó
Ránk vár a Napraforgó napközis tábor

Köztünk senki nincs, ki szomorú
Ha velünk játszol, békén hagy a bú
Egész nap azt láthatod,
Már megint van egy jó napod
Az élet hozzád (itt) nem túl szigorú

Refrén
A sport-, kézműves - és zenés programok: hajrá, nyomjad, toljad, húzzad!
Minden jöhet, csak időt adjatok (... ... ...)
Figyelj jól, most megkapod s, ha elfáradtál, hát ott hagyod
Emlékezz ránk - szeretünk - láthatod

Refrén 2x

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >