Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A VÉGÉHEZ ÉRT A VISSZA A JÖVŐBE! PROGRAM
A VÉGÉHEZ ÉRT A VISSZA A JÖVŐBE! PROGRAM Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. július 19.

Image Véget ért a TÁMOP-5.6.1.A-11/4-2011-0006 számú, „Vissza a jövőbe! - Pártfogoltak társadalmi integrációját segítő program Fejér megyében” című projekt. A program 60 fő pártfogó felügyelet alatt álló személy társadalmi reintegrációs esélyeit növelte az elmúlt 18 hónap során. A Vissza a jövőbe! a SZITI Szociális Egyesület és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány konzorciumi partnerségében valósult meg.

 
 
Együttműködő partnerek voltak a projekt során Székesfehérvár Megyei Jogú Város Város Önkormányzata, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata.
 
A program során a közel 750 Fejér megyei pártfogoltból 60 főt vontak be a szakemberek a közös munkába. Mindegyik klienssel elkészítették a mentorok az egyéni fejlesztési tervüket, ennek alapján dolgoztak együtt a 18 hónap során.
 
Egyéni kompetencia-, és tematikus csoportos kompetenciafejlesztő tréningeken vettek részt a pártfogoltak, reintegrációjukat önkéntes segítő csoportok létrehozásával, tanácsadói szolgáltatással, foglalkoztatást segítő szakképzésekkel, valamint lakhatási támogatás biztosításával segítették elő a programban résztvevő szervezetek munkatársai. Az együttműködő partnerek szakmai munkatársaival közösen több mentorált számára is sikerült új szakmát biztosítani, ezáltal volt, aki a projektidőszak alatt talált munkát.
 
A Vissza a jövőbe! projekt hosszú távú eredménye az, hogy a már büntetett, jelenleg pártfogó felügyelet alatt álló személyek élethelyzete stabilizálódott, társadalmi és munkaerő-piaci integrációjuk megvalósult, ezáltal csökken a bűnismétlés kockázata is.
 
A közös munka a projekt lezárultával nem szűnik meg, a programelemek, szolgáltatások egy részét továbbra is fenntartja a SZITI Szociális Egyesület és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >