Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
WIFI A VONATON - EGYRE TÖBB SZERELVÉNYEN VAN NYÍLT HÁLÓZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. július 23.

Image Már négyszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV, így naponta több mint negyvenezer azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll majd az utazók rendelkezésére. Már a Balaton északi partján is találkozhatnak az utazók az ingyenes szolgáltatással. Pár hónapon belül, már a Fehérvárt közvetlenül érintő járatokon is sűrűbben találkozhatnak az utazók wifivel.

 
Az érintett kocsikat a legtöbbször és a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság, így egyebek mellett a debreceni, a váci, a szobi, és a szombathelyi vasútvonalon valamint már a Balaton északi partján is találkozhatnak az utazók az ingyenes szolgáltatással.
 
A tervezett 735 vonat wifirouterrel történő felszerelését folyamatosan végzik a karbantartó műhelyekben, a munkálatok elkészülte után csaknem napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás.
 
A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utasforgalmú időszakokban tapasztalható is.
 
Az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >