Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bejárás a megújuló Vodafone Sportcentrum területén Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. július 26.

Image Bejárást tartottak a megújuló Vodafone Sportcentrumban. A felújítás júniusban kezdődött meg. A bontási munkák után elindult az alapozás. A 2200 m² alapterületű, háromszintes épület várhatóan december közepén kerül átadásra.

 

A látvány-csapatsportágakat támogató adórendeletek nyújtotta lehetőségek kihasználásával bővíti a Vodafone Sportcentrumot Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Regia SC. A közel nettó 700 millió Ft értékű beruházás során a csarnok idén egy csaknem 300 fős lelátóval bővül, valamint új öltözők, edzőterem, kollégiumi szobák, VIP lelátó, büfé és kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. A kivitelezési munkák júniusban megkezdődtek, az átadásra várhatóan decemberben kerül sor. 

 


 

A bejárás előtt tartott rövid sajtótájékoztatón a kivitelezési munkákat felügyelő Városfejlesztési Kft. műszaki vezetője, Bárdos Péter beszámolója szerint a kivitelezési munkák az átadott és módosított kiviteli tervek szerint haladnak. Kirívó szakmai és műszaki probléma nem volt tapasztalható és remélhetőleg nem is lesz – tette hozzá Bárdos Péter.

A Fehérép Kft. ügyvezető igazgatója, Sipos Tamás tájékoztatójában elmondta, a bontási folyamatokat követően nemsokára befejeződik az alapozás és ezt követően kezdődik a földfelszín feletti látványos munka. A 2200 m² alapterületű, háromszintes kiszolgáló épület szerkezete a tervek szerint szeptember közepére már állni fog. „A feszes ütemterv miatt hétvégén is zajlanak a munkák, amely zajterheléssel jár, ezért kérjük a lakók türelmét.”- hangsúlyozta Sipos Tamás.  

„Fontos beruházás a város életében a Vodafone Sportcsarnok felújítása, bővítése. Az épület nemcsak sporteseményeknek ad otthont, hanem a város közösségi ügyeit is szolgálja. Így mindenkinek az a célja, hogy határidőre elkészüljön az épület. Szeretnénk, ha a bajnokcsapat minél hamarabb birtokba vehetné a lelkes szurkolókkal együtt a megújult csarnokot! ” – mondta dr. Cser-Palkovics András. A polgármester türelmet és megértést kért a környéken élőktől az építkezéssel járó kellemetlenségek miatt. „A munkálatok befejezésével rendezett, szép környék lesz ez a városrész is.” – ígérte a polgármester.    

Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke úgy fogalmazott: a kosárlabda és a klub szempontjából fontos, hogy a jövőben megfelelő körülmények között fogadhatják a vendégcsapatokat és a közönséget. „A csapatépítés szempontjából mindent megteszünk, hogy a nyitó mérkőzésen telt házzal induljon a szezon.”- emelte ki Dávid Kornél. 

 


 

 

Az új, 3 szintes épületrész földszintjén 4 db öltöző és az edzőterem kerül megépítésre, közvetlen bejutást biztosítva a pályára. Az új lelátórész az első emeletről lesz megközelíthető, itt 4 mozgássérült részére lesz kialakítva nézőhely. Az első emelet további területei adnak helyet az Utánpótlás-nevelési Központ oktatási részének, irodával, tanulószobával, és 4 kollégiumi szobával, ahol akár a felnőtt csapat tagjai, akár az akadémia növendékei lakhatnak majd a jövőben. A második emeletre lett tervezve a VIP-terület nézőtéri boxokkal, tárgyaló teremmel. 

A fejlesztés során a meglévő épületrészben is végeznek munkákat, hiszen a jelenlegi csarnok biztonságos működéséhez, kiürítéséhez két darab acél szerkezetű – a menekülést szolgáló - lépcső elhelyezése is szükséges az épület északi és déli oldalán. 

A sportcentrum fejlesztésével az utánpótláskeretein belül versenyző csapatok kiváló körülmények között edzhetnek és rendezhetik mérkőzéseiket. A nézőtér nagyobb befogadóképessége révén még több szurkoló nézheti a helyszínen a mérkőzéseket. A megújult csarnok alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések és rangos utánpótlás tornák megrendezésére.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >