Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Dr. Szabó Erika államtitkár látogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2013. július 29.

Image Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára látogatást tett a Fejér Megyei Kormányhivatalban, megtekintette a székesfehérvári kormányablakot, a járási hivatalt és az okmányirodát. Megbeszélést folytatott dr. Galambos Dénes kormánymegbízottal és dr. Simon László főigazgatóval. Sajtótájékoztatóján elemezte a közigazgatási reform állomásait, kiemelten szólt a kormányablakok és a járási hivatalok feladatairól.

 
Dr. Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár - a megyei kormányhivatal vezetői kíséretében - a székesfehérvári kormányablakban üdvözölte az ügyeiket intéző állampolgárokat és az ügyintézőket.
 
Dr. Simon Katalin osztályvezető a kormányablakok működéséről, a tapasztalataikról, Farkas Zoltán projektmenedzser pedig a megyei kormányablak-projekt helyzetéről, a további feladataikról adott a helyszínen rövid tájékoztatást. Ezt követően, a sajtótájékoztatón, dr. Szabó Erika fontosnak nevezte, hogy találkozzon a nemrégiben kinevezett kormánymegbízottal és a kormányhivatal új főigazgatójával, hiszen, mint hangsúlyozta, meg kellett beszélniük a közös tevékenység új elemeit.
 
Az államtitkár felidézte a közigazgatási reform legfontosabb állomásait, azt a munkát, amit a kormány az elmúlt időszakban az ügyfelek gyorsabb, rugalmasabb, igényesebb kiszolgálásáért tett a kormányablakok kialakításával és a járási hivatalok létrehozásával, működtetésével. Mint rámutatott, 2010. előtt az ügyfélnek először azt kellett kitalálnia, hogy melyik szervhez kell fordulnia, meg kellett találnia a szerv aktuális nevét, az ügyfélfogadás helyszínét és alkalmazkodnia kellett az ügyfélfogadási rendhez.
 
Ezzel szemben az egyablakos ügyintézés során megszűnik az az indokolatlan elvárás, hogy az állampolgár kénytelen legyen „kitanulni” a közigazgatást, mielőtt ügyet intézne. Hangsúlyozta: az állampolgárnak csak azt kell majd tudnia, hol van a lakóhelyéhez legközelebbi kormányablak.
 
Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott utalt rá: Fejér megyében jelenleg két kormányablak működik, az egyik Székesfehérváron, a másik Dunaújvárosban fogadja az ügyfeleket. 2011. január 3-a óta több mint 48 ezer ügyfél kereste fel e két kormányablakokat, a kormányablak- ügyintézők több mint 60 ezer üggyel foglalkoztak.
 
A kormánymegbízott hangsúlyozta: az év végére, a jelenlegiek korszerűsítése, átalakítása mellett, további három kormányablakot hoznak létre Fejér megyében.
 
A következő kormányablak kialakítását Székesfehérváron, a József Attila utca 42. szám alatt tervezik, ezen kívül - még az idén - Abán és Martonvásáron fogadja majd az állampolgárokat kormányablak, reggel 8 órától este 8 óráig. A sajtótájékoztatót követően dr. Szabó Erika államtitkár találkozott, és megbeszélést folytatott a járási hivatalok vezetőivel, valamennyiüktől tájékoztatást kért és kapott a tevékenységükről, helyzetükről a Megyeháza Címer-termében rendezett munkaértekezleten.
 
Ezután látogatást tett a Székesfehérvári Járási Hivatalban, ahol Dancs Norbert hivatalvezető és munkatársai tájékoztatták őt, dr. Galambos Dénes kormánymegbízottat és dr. Simon László főigazgatót az elmúlt fél év tapasztalatairól, kezdeményezéseikről, majd együtt felkeresték a fehérvári okmányirodát is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >