Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow BÁRKI BEKERÜLHET AZ IDŐKAPSZULÁBA
BÁRKI BEKERÜLHET AZ IDŐKAPSZULÁBA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 05.

Image A 2013-as Szent IStván Emlékév Facebook oldalán létrehozott eseményhez csatlakozók neve bekerül abba az időkapszulába, melyet 2013 augusztus 18-án délelőtt 10 órakor helyeznek el a Városháza udvarán. Ugyancsak bekerül a neve annak is az időkapszulába, aki a Városháza portáján aláírja az üzenetet, melyet az alábbiakban is olvashat.

 
"Kedves Fehérváriak, Jövendő Földijeink!
 
Mi, 2013 fehérvári polgárai ma tiszta szívvel, örömmel, a jövőnek ajánlott tettekkel emlékezünk és ünneplünk. A múltból merítünk erőt, és bizalommal tekintünk előre. E város lakóiként úgy gondoljuk, nem hagyhatjuk elhalkulni ezer év hangjait, amelyek a nemzeti egység erősítésére, Szent István útmutatásainak követésére, országunk és városunk értékeinek mentésére, gyarapítására ösztönöznek minket.
 
Szent István emlékévi ünnepeink ablakot, kaput nyitnak a múltba, hogy megláthassuk eleink dicséretes tetteit, és hogy szellemük elérhessen hozzánk. Elménkben és szívünkben így még inkább István népe lehetünk, érezhetjük az elmúlt évszázadok eltökélt törekvéseit és akaratát, melyek végül egységes nemzetet teremtettek minden vihar ellenére is.
 
Szent István alakja fölénk magasodik. Hangja tisztán szól hozzánk, céljaink, feladataink új dimenzióban nyernek értelmet. Megerősíti egész közösségünket és minden egyes tagját külön-külön is, hogy igen, tennünk kell a nemzetért és Székesfehérvárért!
 
A városért, mely valaha szakrális székhely volt, a koronázási ékszerek őrzője, államigazgatási és kulturális központ, a nemzet és az ország szíve. Évszázadok hanyatlása után Fehérvár ma újra erős, és biztos lábakon áll! És mert ma is méltó a történelmi főváros rangjára, államiságunk szent ereklyéi csakis ezen a földön lehetnek otthon!
 
Minden okunk és minden jogunk megvan tehát bízni, és tenni azért, hogy ez valóra váljon! Géza fejedelem ezt a mocsaras földet jelölte ki őseink számára. István király ebbe a földbe ültette el a nemzet fájának magját, mely kihajtott. A mi dolgunk gondozni azt, hogy édes gyümölcseivel táplálhassa a jövő nemzedékeit is.
 
Nemes kötelességünk fiataljainkkal megismertetni történelmünket, továbbadni nekik azokat az eszméket, melyek évszázadok óta szolgálják a nemzet egységét. Székesfehérvár lakosai ma is ezen dolgoznak.
 
A 2013-ban felgyorsult városfejlesztő munkát persze folytatni kell, 2038-ig és azon túl is, hogy Szent István városa mindenkor erkölcsi, érzelmi erőt sugározzon a nemzet számára. Lokálpatrióta büszkeséggel fogtunk hát teendőinkbe 2013-ban, és küldjük el üzenetünket 2022-n keresztül 2038-ba, hogy utódaink lemérhessék, mit sikerült végül megvalósítanunk.
 
Magunknak és fiainknak, lányainknak, minden leendő székesfehérvárinak hitet, erőt, szerencsét kívánunk ehhez a munkához!"
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >