Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megint idegenben verte a Vidi a Fradit!
Megint idegenben verte a Vidi a Fradit! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. augusztus 05.

Image Az utóbbi 10 évben képtelen volt hazai pályán legyőzni a Videotont a Ferencváros, s a hagyomány ezúttal sem szakadt meg. A fehérvári gárda Nikolics találataival viszonylag simán nyert 2-0 -ra egyik legnagyobb honi riválisa ellen, ezzel már két forduló után kijelenthető, hogy komolyan gondolja a sok ezüst után az aranyérem megszerzését.

 
37 fokos hőségben kezdtek a csapatok a Puskás Stadionban. A hatalmas meleg rányomta bélyegét a játékra is, hiszen az iram nem volt túl nagy, mindazonáltal pár percig tartott csak a kezdeti tapogatózás, miután a 7. minutumban Otten hatalmas hibáját kihasználva Nikolics kilépett a védők közül, elhúzta a labdát a kapuból kimozduló Jova mellett, majd laposan a hálóba lőtt, 1-0 a Vidinek!
 
A folytatásban is többnyire a vendégek akarata érvényesült, ám a Videoton védelmének rossz lestaktikája okán a lesipuskás holland Tuijp hármoszor is ajtó-ablak ziccerbe került, de hibázott, miként kecsegtető szituációban a játékrész hajrájában Kovács István is a piros-kékek részéről, így egygólos fehérvári vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.
 
A második félidőben előbb egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a zöld-fehéreknek, majd nem sokkal utána kétszer is a vendégeknek akadt komoly helyzete, de egyikből sem lett gól. A Videoton kényelmesen focizott, kissé talán önveszélyesen nagyon visszavett, alaposan magára engedte a Fradit, ám igazi ziccere nem akadt az ekkor már három támadóval rohamozó zöld sasoknak.
 
A meccs hajrájában aztán felpörögtek az események: előbb Böde hagyott ki nagy lehetőséget, majd az előretörő Juhász Rolandot rántotta le az ötösön Nikolics passza után Alempijevics, büntetőhöz juttatva a Vidit, egyszersmind piros laphoz saját magát.
 
A 11-est Nikolics magabiztosan vágta a bal alsó sarokba, eldöntve a meccs sorsát. 0-2 ! A végén még Torghelle is beállt a gólvágó Nikolics helyett, s ha már a pályán volt a hosszabbítással együtt 8 percet, igyekezett azt eredményesen tölteni: előbb 30 méterről ívelt a felső lécre a rosszul helyezkedő Jova kapus asszisztálásával, majd 6 méterről, kissé jobbra kisodródva tüzelt centikkel fölé.
 
Ennyi, más már nem történt, a Videoton rangadót nyert idegenben, ami nagyon jól jöhet még a végelszámoláskor, főleg, hogy a címvédő Győr megint csak döntetlenre volt képes. Néhány védelmi megingástól eltekintve jól játszott, magabiztos volt José Gomes vezetőedző együttese. Folytatás jövő vasárnap (08.18-án 18.31-kor) hazai pályán a PMFC ellen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >