Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow MÉG EGY HÉTIG JELENTKEZHETNEK PÓTFELVÉTELIRE A DIÁKOK
MÉG EGY HÉTIG JELENTKEZHETNEK PÓTFELVÉTELIRE A DIÁKOK Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. augusztus 05.

Image Augusztus 12-ig jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akiket egyetlen intézmény képzésére sem vettek fel a 2013-as normál felvételin, vagy nem is adtak be jelentkezési lapot az idén. A pótfelvételin már csak egy intézmény egy szakját lehet megjelölni, a képzések néhány kivételtől eltekintve kizárólag önköltséges formában indulnak.

 
A ponthatárokat várhatóan augusztus 29-én hozzák nyilvánosságra, ekkor derül ki, hogy a jelentkezőt felvették-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára.
 
Az alkalmassági és gyakorlati vizsgákat augusztus 21. és 24. között tartják.
 
Ha a jelentkező felvételt nyert, a hivatalos értesítést és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat az adott felsőoktatási hivatal küldi ki szeptember első napjaiban. A pótfelvételi eljárásban nem lehet alacsonyabb a ponthatár, mint az általános eljárásban. Így, jelentkezés előtt, érdemes átböngészni, hány ponttal lehetett bejutni idén a kiszemelt szak önköltséges változatára.
 
Az eljárás díja ötezer forint, ezt banki átutalással az Oktatási Hivatal számlájára kell eljuttatni (10032000-00282637-00000000 számlaszámra), de bankkártyával is lehet fizetni.
 
Az utaláskor a közlemény rovatban meg kell adni a 12 jegyű felvételi azonosítószámot – ide más adatot, például a vezeték- és keresztnevet nem kell beírni.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >