Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megemlékezést tart a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Egyesülete
Megemlékezést tart a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Egyesülete Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 06.

Image A Repülő és Ejtőernyős Emlékműnél koszorúzással kezdődik a 62. Önálló Ejtőernyős Zászlóalj hagyományőrző és toborzó rendezvénye augusztus 9-én, pénteken 10.00 órakor az Ikarus gyár előtt. A XXII. alkalommal megszervezett program délután a Börgöndi repülőtéren folytatódik.

 

A Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete 2013. augusztus 9-én, pénteken rendezi meg a már hagyományossá vált 62. Önálló Ejtőernyős Zászlóalj Hagyományőrző és Toborzó nemzetközi rendezvényt. A program 10.00 órakor kezdődik az Ikarus gyár előtt álló Repülő és Ejtőernyős Emlékműnél. A megemlékezésen részt vesz Brájer Éva alpolgármester is.

Az egyesület e rendezvénnyel őrzi emlékét a második világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatnak, amely 1951-től 1954-ig Székesfehérváron vált ismerté. Az alakulat meghatározója a magyar katonai és sportejtőernyőzés fejlődésének és ma elért eredményeinek.

Az alakulatnál szolgálatot teljesítők szervezésében 1981 és 1986-ban voltak találkozók. A megyei egyesület 1994-ben, az "Ikarusz gyárnál" felállított Repülő és Ejtőernyős Emlékmű felavatásával egy időben élesztette újjá a találkozókat. Az emlékmű a háborúban és a szolgálatuk teljesítése során hősi halált halt bajtársak emlékének őrzésére állították.

 A hagyományokat ápoló veterán egyesület a hazaszeretet és a kötelességtudat szellemében rendezi meg minden évben a megemlékezést, amelyen Székesfehérvár közéleti személyiségei mellett megjelennek a magyar repülés és ejtőernyőzés aktív és veterán tagjai, az Osztrák Bajtársi Szövetség, az Osztrák Veterán Ejtőernyős szövetség, valamint a társszervezetek képviselői is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >