Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Állománygyűlés az igazgatóságon
Állománygyűlés az igazgatóságon Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. augusztus 09.

Image Tiszti értekezleten összegezte az elmúlt félév feladatait Magosi Lajos tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója  Székesfehérváron. A rendezvényen részt vett az igazgatóság személyi állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsokságok vezetői, valamint a megyei védelmi bizottság titkára.

 
Az állománygyűlésen Magosi Lajos tű. ezredes értékelte a szakterületek elmúlt féléves tevékenységét, és a közelmúlt feladatait összefoglalva kiemelte a márciusi hóhelyzetet és a Duna júniusi rendkívüli árhullámát.
 
Mindkét természeti jelenség fokozottan érintette Fejér megyét. A márciusi hóviharban tömegbaleset történt az M7-es autópályán, közel ötven jármű ütközött, többen a roncsok közé szorultak, és a teljesen összetorlódott járművek miatt azok sem tudtak kiszállni a kocsikból, akik nem sérültek. A bajba jutott emberek mielőbbi mentése érdekében a katasztrófavédelem erőinek és speciális járműveinek gyors összehangolására volt szükség, a beszorult sérültek kiszabadításában egyidejűleg több város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága vett részt
 
A beavatkozást az állomány gyors és szoros együttműködése, a hatékony, összehangolt műveletirányítás jellemezte – fogalmazott az igazgató.
 
Júniusban a rendkívüli dunai árvízi védekezés az új védelmi igazgatási rendszer alapjaira épült. A megyei védelmi bizottság mellett meghatározó szerepet töltöttek be a januárban megalakult járási helyi védelmi bizottságok. Mind a hét, árvízzel érintett Fejér megyei településen folyamatosan jelen voltak a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelem munkatársai.
 
A heteken át tartó felkészülési, védekezési és helyreállítási tevékenységet példaértékű társadalmi összefogás, szervezett és jól felkészült szakmai irányítás jellemezte. A védekezés eredményességében is megmutatkozik, hogy a megújult védelmi igazgatásban az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága, a létfontosságú rendszerek védelme az elsődleges.
 
A reagáló képesség fokozása és a gyors létszámtöbbszörözés érdekében a jövőben tovább kell erősíteni az önkéntes szerepvállalást – tette hozzá Magosi Lajos tű. ezredes.
 
Ennek első lépése a megyében a Fejér Önkéntes Mentőszervezet megalakulása volt márciusban. Az év hátralévő időszakában megkezdődik a járási mentőcsoportok létrehozása. Kiemelt feladata az igazgatóságnak a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs építésének előkészülete is.
 
A zöldmezős beruházás keretében egy új laktanya épül a városban, amelyhez a területet az önkormányzat térítésmentesen biztosítja. Jövőre itt hivatásos tűzoltók állomásoznak majd a nap huszonnégy órájában, ezzel tovább erősödik a környező tíz település mentő tűzvédelme, szükség esetén tizenöt percen belül megérkezik a segítség.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >