Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: háromból három, gólzáporral Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. augusztus 12.

Image Harmadik mérkőzését is megnyerte a labdarúgó NB I-ben a Videoton. A bajnoki címre vágyó fehérvári csapat a 60 percig kettős emberhátrányban játszó Pécsi MFC-t verte 5-1-re Nikolics (2), Vinícius, Sándor és Álvarez góljaival.

 
Az első félidőben gyakorlatilag 23 percig alig történt említésre érdemes momentum, ekkor azonban alaposan megnyomták az ébresztő "gombot" a csapatok: Szatmári ívelte fel a labdát egy baloldali szögletből a 16-os vonalától 2 méterre, középen helyezkedő Frőhlich-hez, a pécsi játékos pedig kapásból bezúdította a játékszert a megdermedt Calatayud mellett a jobb sarokba, 0-1! Hatalmas gól volt, de hamar fordult a kocka, három percre rá egyenlített a Videoton, majd nem sokkal később már vezetett is.
 
Előbb Kovács István nagyszerű indításával Nikolics lépett ki, gólhelyzetben Uzoma hátulról meglökte, így jött a jogos büntető, a vendégek középpályásának pedig a piros lap. A 11-est a sértett Nikolics biztos lábbal helyezte a jobb alsóba, 1-1!
 
Ez után pár minutummal Grumics rúgott a földön fekve Vinícius felé egy kemény belépőt követően, így a pécsiek első számú gólfelelőse is mehetett idő előtt zuhanyozni, kettős emberhátrányba kerültek a baranyaiak! Azt nem lehetett mondani, hogy hatalmas elánnal és jól focizott volna a hazai alakulat, többnyire lassan szövögette támadásait, s főleg jobb oldali beívelgetésekkel próbálkozott ahelyett, hogy szétfutotta és passzolta volta a megrogyott ellenfelet.
 
Mindazonáltal egy ilyen beívelésből jött a Videoton vezető gólja a 37. percben: Álvarez tálalt jobbról középre, az érkező Vinícius pedig 3 méterről a kapuba bólintott, 2-1 a Vidinek! A játékrész hajrájában már a földön is próbálkozott a piros-kék gárda, nem eredménytelenül, lévén a 44. minutumban egy szép Kovács-Nikolics összjáték végén utóbbi közelről megszerezte a harmadik fehérvári gólt is, már a szünet előtt eldöntve a legfontosabb kérdéseket, 3-1!
 
Félidőben a sárga lapos Viníciust Zé Luís váltotta, majd nem sokkal később Kleinheisler helyén Oliveira is a Sóstó gyepére lépett. Ami a játékot illeti, megint nem történt sokáig igazán jelentős dolog, bár néhány lehetősége azért akadt a Videotonnak, s egy a Pécsnek is. Tulajdonképpen fejelő-edzést tartott a hazai egylet, balról-jobbról ívelgették fel a labdát elsősorban Juhász fejére, de ezekből nem esett gól.
 
Nem úgy a 70. percben, amikor egy bal oldali Álvarez szögletet Zé Luís csúsztatott tovább fejjel, az ötös jobb sarkánál érkező Sándor György pedig szép lapos lövéssel megszerezte a negyedik Vidi-találatot is. 4-1! Ekkorra már láthatólag elkészült erejével a Pécs, így különösebb megerőltetés nélkül növelte előnyét a fehérvári társaság a 77. minutumban, amikor Álvarez vezetgette a labdát a vendégek térfelének közepétől majdnem a 16-osig, hogy aztán 18 méterről laposan a bal alsó sarokba bombázzon, 5-1!
 
Ezt követően már nem növekedett a hazai előny, mivel -bár volt még több lehetősége is- a Videoton nem szakadt meg az erőlködéstől, a PMFC pedig nagy hátránya ellenére is lassította a játékot, húzta az időt, mielőbb túl akart lenni ezen a méretes zakón.
 
Alapvetően az eredménnyel elégedett lehetnek a piros-kékek szimpatizánsai, a mutatott játékkal viszont az öt rúgott gól ellenére is csak időnként, ugyanis némileg több akarással, erőteljesebb és kreatívabb támadójátékkal könnyen két számjegyű sikert arathatott volna kedvenc csapatuk az egy órán át kettős emberhátrányban focizó pécsiekkel szemben.
 
Maradéktalanul csak a remekül focizó, a baranyai védőket sokszor őrületbe kergető Kovács István dicsérhető, de jól teljesített az immár öt gólnál tartó Nikolics, az előretöréseivel és fejeseivel sok veszélyt jelenő Juhász, valamint időnként Álvarez és a sokszor veszélyesen előretörő Stopira is.
 
A többieknek van még mit javulniuk. José Gomes vezetőedző alakulata három forduló után százszázalékos, csak a jobb gólmutatóval (12-1) rendelkező, ám eddig mindig hazai pályán és gyengébb ellenfelekkel játszó Debrecen előzi meg. A következő körben a harmadik hibátlan együttes, a Paks látogat Fehérvárra, mégpedig augusztus 18-án vasárnap 18.30-kor. Nincs mese, a bajnoki cím eléréséhez kell a Vidinek az újabb siker.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >