Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Magabiztos győzelemmel mutatkozott be az újjáalakult Sapa Fehérvár AV19
Magabiztos győzelemmel mutatkozott be az újjáalakult Sapa Fehérvár AV19 Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2013. augusztus 12.

Image Lendületes, gólra törő támadójátékkal és határozott védekezéssel megérdemelt győzelmet aratott a Sapa Fehérvár AV19 az Érsekújvár ellen.

 

Sapa Fehérvár AV19 - HC Nové Zamky 6-1 (0-0, 2-0, 4-1)
Székesfehérvár, 1500 néző. vezette: Gebei, Németh, Kormos, Soltész - Kincses, Soós, Kis-Király, Váczi - Nagy, Gangel,  Somos, Muzsik.
Sapa: Bálizs - Hetényi P., Gawryletz, Nemes, Szirányi, Naglich, Kocsis, Benk, Varga, Kovács, Tóth G., Mihály, Németh A.,Tokaji, Banham, Jackman, Sarauer, Orbán, Kiss D., Sikorcin. Magosi. Vezetőedző: Marty Raymond.
 
Hosszú hónapok szünete után újra jégkorong-mérkőzésre került sor az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a közönség nagy örömére. A délelőtti szurkolói napra több százan látogattak ki, az esti, Érsekújvár elleni találkozóra pedig közel másfélezren.

A csapat lendületesen kezdett, futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, a befejezések azonban nem sikerültek. Nagy különbség volt a két csapat között, a legjobb két sorukat nélkülöző vendégek rendre szabálytalanságok árán tudták csak megállítani az egyre-másra kialakuló fehérvári akciókat. Hiába azonban az öt emberelőny, a játékrész gól nélküli döntetlennel
zárult.

A második felvonás elején aztán végre megtört a gólcsend: Kovács lapos lövése utat talált a vendégkapuba (1-0). A folytatásban is maradt a hazai mezőnyfölény, a mieink olykor közönségszórakoztató támadásokat vezettek, de az érsekújvári kontrákban is volt némi veszély. A harmad derekára kicsit leült a meccs, ráadásul egyre több felesleges kiállítás nehezítette a dolgunkat. Az emberhátrányos soraink azonban jól működtek, így nem tudott egyenlíteni az Érsekújvár. A lefújás előtt aztán mi lehettünk többen a jégen, Sikorcin pedig Magosi átadásából megduplázta az előnyünket (2-0).

Ott folytatódott a harmadik játékrész, ahol a második abbamaradt: Szirányi iramodott meg lendületesen, és életerős lövéssel növelte háromra a Sapa Fehérvár előnyét (3-0). Kinyílt a gólzsák: Kovács fonáklövését még védte Pus, az érkező Banhammel szemben azonban már tehetlen volt (4-0). Sok apró, de vitathatatlan szabálytalanság tördelte továbbra is a játékot, alig játszottak 5-5 ellen a felek. Egy kettős emberhátrány adott szépítési esélyt a vendégeknek, és éltek is vele, Podstavek révén kozmetikáztak az álláson (4-1). Hamar jött a válasz: Sikorcin kicselezte az összes útjába kerülő ellenfelet, majd a kapust is elfektette, mielőtt a hálóba talált (5-1). Demoralizáló találat volt. A hajrában újabb emberelőnyt használt ki a Sapa Fehérvár: Banham feladását Sarauer értékesítette (6-1), kialakítva a végeredményt a parázs hangulatban véget érő meccsen.
 
A Sapa Fehérvár AV19 új csapata remekül mutatkozott be, biztató teljesítményt láthattunk a fiúktól.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >