Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Létszámcsökkentés az ISD DUNAFERR Zrt.-nél?
Létszámcsökkentés az ISD DUNAFERR Zrt.-nél? Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2013. augusztus 15.

Image A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja részére a mai napig nem érkezett az ISD DUNAFERR Zrt. részéről a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 74.§ (1) bekezdésében előírt szándékbejelentés a csoportos létszámcsökkentésről. A munkaügyi központ dunaújvárosi kirendeltsége a céggel folyamatos kapcsolatban áll. A munkaügyi központ előzetesen kidolgozott egy intézkedési tervet, amelynek véglegesítéséhez azonban szükséges az érintett munkavállalók létszáma és foglalkoztatási csoportok szerinti megoszlása. Ezek az adatok kötelező kellékei a munkáltató szándékbejelentésének.

 
A kormányt bíráló politikusok elfeledkeznek arról, hogy - miután 2004-ben, a szocialista kormányzás alatt a vállalatot privatizálták -, a ISD DUNAFERR Zrt. magánkézben van, az államnak korlátozott eszközei vannak a tulajdonosi döntés befolyásolására. A kormányzati szervek beavatkozási lehetőségei az Európai Unió acéliparra vonatkozó korlátozásai miatt igen behatároltak.
 
Ennek ellenére az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértői felvették a kapcsolatot a vállalattal, és minden lehetséges eszközzel próbálják enyhíteni a súlyos problémákat. A kormányhivatal munkaügyi központja felkészült arra, hogy szolgáltatásaival és támogatásaival segítse a leépítéssel érintett munkavállalókat.
 
Felajánlja, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a gyár területén, ahol a munkavállalók tájékoztatást kaphatnak aktuális állásajánlatokról, a munkaügyi központ foglalkoztatási és képzési támogatásairól, munkavállalási, jogi, stb. tanácsadásban részesülhetnek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >