Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Daganatszűrés volt Bicskén
Daganatszűrés volt Bicskén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 22.

Image Az időben felfedezett emlőrák gyógyítható – ez az alapja a szervezett szűrésnek, melynek keretében kétévente szólítja meg a Népegészségügy a 45-65 év közötti hölgyeket és hívja őket mammográfiára. Bicskén  új módon zajlott a szűrés: támogatók jelentkezése révén a résztvevők között szimbolikus ajándékcsomagokat sorsoltak.

 
Az eset előzménye, hogy Bicskén volt a legalacsonyabb részvételi arány a Fejér megyei városok közül a tavalyi emlőszűrésen.
 
A megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv és a Polgármesteri Hivatal együttesen kerestek megoldást és partnereket. A Népegészségügyön és az önkormányzaton kívül csatlakoztak hozzájuk
 
„A Fejér megyében és térségében a rák ellen” Alapítvány, a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program (az American Jewish Joint Distribution Comittee magyarországi irodája a Susan G. Komen for the Cure támogatásával) és a Vajda János Gimnázium önkéntesei. Kampányt szerveztek a városban az emlőszűrés érdekében, ajándékcsomagokat állítottak össze, csontritkulás szűrést szerveztek azoknak, akik részt vesznek az emlőszűrésen.
 
A mammográfia – az emlők röntgenfelvétele – ma az egyetlen módszer, mellyel szűrhető és kimutatható a mell korai, még nem tapintható elváltozása. Azért fontos a kétévenkénti ingyenes vizsgálat, mert a korai stádiumban felfedezett emlődaganat még nagyon jól gyógyítható.
 
A júliusban most nők közül néhányuknál még tartanak a kiegészítő vizsgálatok, de nagy többségüket egészségesnek találta a vizsgálat, így ők most nyugodtak lehetnek.
 
Sajnos nem mondható el ugyanez arról a félezer hölgyről, aki a mostani meghívásra sem jött el. A statisztika szerint 2-3 daganatos beteg van köztük… .
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >