Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az országos borrendek találkozója Székesfehérváron
Az országos borrendek találkozója Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. augusztus 24.

Image Országos Borszakmai Nap, Konferencia és Borrendi Találkozó helyszíne lesz augusztus 24-én, szombaton Székesfehérvár. A szakmai programok mellett a borrendek felvonulnak a Fő utcán és tiszteletbeli borlovag-avatásra is sor kerül a Városház téri színpadon. Bemutatják a "2013. Szent István Emlékév Cuvée” borritkaságot is. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, Bognár Zoltán, a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend nagymestere és Renner László a rend főborásza.

 

A székesfehérvári Noé - Hegyi Szent István Borlovagrend szervezésében, a Királyi Napok Fesztivál gálanapján 2013. augusztus 24-én, szombaton rendezik meg a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének védnökségével (MBOSZ) az Országos Borszakmai Nap, Konferencia és Borrendi Találkozót.

Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő elmondta: „A 2013-as Szent István Emlékév kiemelkedő programjai között szerepel a borrendek találkozója. A város minden segítséget megad a szervezőknek a nap sikeres lebonyolítása érdekében. A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend a kulturált borfogyasztás terjesztése mellett a székesfehérvári szőlőtermesztés régi hagyományának újraélesztésén dolgozik. Cél, hogy az Öreghegyen még meglévő tőkéket újra művelésbe fogják.”  

 


 

 

A találkozó részletes programját Bognár Zoltán, a Borlovagrend nagymestere ismertette. „A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége tag-borrendjei közül mintegy harminc szervezet jelezte részvételét az eseményen. A Borszakmai Nap, Konferencia és Országos Borrendi Találkozón méltóan szeretnénk megemlékezni Szent István királyról, a Koronázóváros Borlovagrendjének névadójáról.” – emelte ki a nagymester. Hozzátette: „ A szakmai konferenciát követően a borrendek 17.00 órakor vonulnak fel a Városház téren, ahol látványos színpadi műsor keretében mutatják be őket, majd a püspöki boráldást követően lesz az új tiszteletbeli borlovag-jelöltek avatási ceremóniája.”

A borszakmai rendezvényen mutatják be a "2013. Szent István Emlékév Cuvée” borritkaságot. Renner László főborász tájékoztatása szerint, a bor főgerince a „Zengő”, valamint alkotója a „Cserszegi fűszeres” és az „Olaszrizling”. A lovagrend borászainak kézműves pincészetben készült borokból, a főborász irányításával elkészült 975 sorszámozott palack "2013. Szent István Emlékév Cuvée " – borritkaság, amelyet a Hegedűs Családi Borászatban érlelnek, tárolnak, és előjegyzés alapján értékesítenek a gyűjtők, borszakértők és az érdeklődők számára.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >