Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A győri rangadó után is veretlen a Vidi, nyeretlen az ETO Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. augusztus 26.

Image A címvédő otthonában értékes pontot szerzett a Videoton a labdarúgó NB I-ben. A forduló előtt listavezető fehérvári csapat 1-1-re végzett Győrben, ezzel már nem hibátlan a bajnokságban, ugyanakkor az ETO öt forduló után is nyeretlen, így maradt a tetemes, 9 pontos hátránya az éllovas Debrecen, Vidi kettőssel szemben.

 

A Videoton kezdett jobban, ugyanis már a 3. percben helyzetbe került Kleinheisler, de 12 méterről megeresztett életerős bombáját Kamenár kapus kiütötte. Ezt követően átvette az irányítást az ETO, s a fehérvári védelem alapos asszisztálása után a 18. minutumban meg is szerezte a vezetést: egy jobb oldali szöglet után nem tudott felszabadítani a Vidi hátsó alakzata, az ötös sarkánál az előrehúzódó Lipták eszmélt leghamarabb, alányúlt a labdának, mely a bal kapufánál teljesen üresen érkező Pátkai fején landolt, s a középpályás nagy magányában könnyedén stukkolt a kapuba, 1-0 a hazaiaknak.

A folytatásban sem találta a ritmust a Videoton, s bár az ETO sem parádézott, könnyen növelhette volna előnyét, de két komoly ziccert is elhibázott. Ez -ahogy általában lenni szokott- megbosszulta magát, mivel egy bal oldali Vidi szögletet követően a 35. percben a berobbanó Juhász Roland közelről a hálóba vágta a labdát, 1-1! Az első félidőben már sok érdemleges nem történt, így maradt a döntetlen.

A második játékrész elején is jött egy "szokásos" Kleinheisler ziccer: a fiatal középpályás annyira meglepődött a hazai védőktől kapott ajándéklabdán, hogy 10 méterről nagy helyzetben gyatrán mellé gurított. A koreográfia most másképp alakult, mint az első félidőben, a Videoton ugyanis szinte végig kontrollálta a játékot, sokkal jobban pörgött, mint korábban, mégsem dőlt el a meccs, pedig megvolt a meccslabda! A 64. percben a pillanatokkal korábban beállt Zé Luis lépett ki a védők közül, ajtó-ablak helyzetben lövés helyett a még nagyobb ziccerben érkező Nikolics elé passzolt, ám a gólkirály-jelölt 6 méterről, középről a gólvonal előtt becsúszó Liptákba lőtt, hatalmas lehetőség volt!

A hátralévő időben is a fehérvári egylet volt "élesebb", akadt is néhány lehetősége, de ezek kimaradtak, így igazságos döntetlen született. Az első félidőben a Győr, a másodikban a Vidi volt a jobb, az 1-1 igazából egyik csapatnak sem jó, mivel a Fradit 4-1-re legyőző Debrecen jobb gólmutatójával átvette a vezetést a tabellán a Gomes-gárdától, ugyanakkor az ETO nyeretlen maradt, 4 ponttal csak a 14. jelenleg, ami azt sejteti, hogy ebben a szezonban aligha lesz aranyérmes.

A Videotonnak mindenesetre figyelnie kell az intő jelekre: a védelme sorozatban harmadik alkalommal kapott elkerülhető gólt, s összességében is könnyen zavarba hozható volt, főleg Szolnoki Roland oldalán. A fiatal védőt akkor verte meg egy az egyben Andrics, majd a helyére beállt Martínez, amikor csak akarta... A védekezés hatékonyságán mindenképpen változtatni kell, miként elöl a helyzetkihasználáson, ami még mindig nem éppen a legjobb, dacára a majdnem hármas gólátlagnak. Összességében nincs ok az elégedetlenségre, de a hibákat korrigálni kell, s minden meccsen, mindenki ellen végig koncentráltan kell focizni, nem csak időnként.

José Gomes vezetőedző alakulata legközelebb szeptember elsején vasárnap este 20.30-kor az idén eddig botladozó, de mindig veszélyes MTK ellen lép pályára a Sóstón. Ezt a meccset mindenképpen hozni kell, hogy a lehető legtöbb ponttal és önbizalommal menjen a társaság a szeptember közepén esedékes, debreceni szuperrangadóra.

Örömteli hír, hogy a Videotonnal tulajdonképpen "testvérkapcsolatot" ápoló, NB I-es meccseit egyelőre a Sóstói Stadionban játszó Puskás Akadémia szombaton megszerezte története első győzelmét a legmagasabb osztályban. A felcsúti csapat a Kaposvár 1-0-ás legyőzésével feljött a tabella 13. helyére. A pályán már ott volt a Viditől kölcsönkapott Szekeres és Lencse, valamint a napokban igazolt Czvitkovics és Gallardo is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >