Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Köszönet Székesfehérvárnak a közös ünnepért! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. augusztus 27.

Image Jó volt székesfehérvárinak lenni az elmúlt két hétben! Köszönetünket fejezzük ki városunk lakosságának és minden közreműködőnek a Székesfehérvári Királyi Napokon való részvételért és a rendezvények sikeres lebonyolításáért. – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és alpolgármesterei, Brájer Éva, Égi Tamás és Róth Péter értékelték az elmúlt csaknem két hét eseményeit.

 

Az augusztus 14-24-e között lezajlott Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata a 2013-as Szent István Emlékév legjelentősebb periódusa volt, több mint 150 különféle programot rendeztek az ünnepi időszakban. A sikert jól mutatja a résztvevők száma, hiszen várospolgárok és vendégek tízezrei jelentek meg az eseményeken, ami minden várakozást felülmúlt. Székesfehérvár méltán lehet büszke a Királyi Napokra itthon, illetve országos és nemzetközi szinten egyaránt.

 

 

 

 

„Jó érzés volt az elmúlt két hétben székesfehérvárinak lenni és látni azt, hogy esténként, sőt időnként napközben is székesfehérváriak és érdeklődők tömegei töltötték meg a felújított Fő utcát. Az ünnephez méltó, színvonalas, szép programokkal tettük élővé a Belvárost, ami követendő példaként szolgál a következő esztendőkre is!” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester. A város vezetője köszönetét fejezte ki a programokon való részvételért a fehérváriaknak, illetve a Fejér megyéből, az ország különféle pontjairól és a határon túlról érkezett vendégeknek egyaránt. Kiemelte: a programok kulturált körülmények között zajlottak, amit a rendőrség felmérése is mutat. Az első napokban a Belvárosban nem történt bűncselekmény, Székesfehérvár teljes területén pedig összesen 19 bűncselekmény vált ismertté, ami jóval kevesebb egy normál hétvégéhez képest. Székesfehérvár polgármestere megköszönte az egyház és a civil szervezetek közreműködését, illetve köszönetet mondott a Városgondnokság szakembereinek, akik gondoskodtak a Belváros rendben tartásáról. „Bízom abban, hogy mindenkinek szép emlékei vannak az elmúlt napokról, és remélem, hogy jövőre ismét találkozunk ugyanilyen színes programkínálat keretében!” – tette hozzá a polgármester.

 


 

„A Székesfehérvári Királyi Napok megrendezésének legfőbb erénye volt, hogy teljesen a helyi erőkre támaszkodtunk. Szinte az egész várost megmozgattuk a programok sikeres lebonyolítása érdekében!” - hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester. Szavai szerint Székesfehérvár ezen a nyáron bebizonyította, hogy Budapest és a Balaton közelsége ellenére képes  kimagaslóan teljesíteni a kulturális turizmus területén. Brájer Éva hozzátette: a rendezvényszervezők és a turisztikai szakemberek szeptemberben értékelik az elmúlt időszak eseményeit, tapasztalatait, és még ősszel meghatározzák a fő irányvonalakat 2014-re vonatkozóan. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak, a vendéglátósoknak, a kereskedőknek és a különféle szolgáltatóknak a közreműködésért.  

„A 2013-as Emlékév legfőbb célkitűzései között szerepelt a közösségépítés, hogy együtt ismerjük meg Székesfehérvár múltját, és építsük a jelenét. Ehhez kiváló lehetőséget biztosított a felújított Fő utca és a Belváros átadása. Székesfehérvár lakosai kiválóan kihasználták a programok adta lehetőségeket.” 
   - mondta Égi Tamás alpolgármester, a Belváros önkormányzati képviselője. Véleménye szerint a következő, nyugalmasabb időszak választ ad arra, hogy a székesfehérváriak miként viszonyulnak a Fő utcához, hogy tudnak akár hétköznapokon is kulturáltan és önfeledten szórakozni.  Égi Tamás a sajtótájékoztatón ismételten megköszönte a Belvárosban élők és a közlekedők türelmét.

 


 

Szűk két hét alatt 150 rendezvényt bonyolítottak le Székesfehérváron.Róth Péter alpolgármester Matuz Jánost, a Vörösmarty Színház kreatív igazgatóját idézte, aki egyik lelke volt a Koronázási Szertartásjátéknak, és azt mondta: „Higgyük el, hogy ez a város nem lesz már olyan, mint amilyen volt egy hónappal ezelőtt! Nem fogunk többé holt térként gondolni a Belvárosra, és hideg kövek őrzőjeként a Nemzeti Emlékhelyre. Be kell bizonyítanunk, hogy az az új Fehérvár, amiért közösen dolgoztunk, a következő esztendőkben és évezredben is tud élni!” 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >