Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow MTK veréssel élen a Vidi, tornát nyert a Volán
MTK veréssel élen a Vidi, tornát nyert a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. szeptember 02.

Image Igencsak sűrű, de örömteli hétvégét produkáltak az élvonalbeli székesfehérvári csapatok saját maguk és szurkolóik számára. A női kézilabda NB I nyitófordulójában szombaton simán, 35-30-ra nyert a Fehérvár KC a Siófok ellen, majd vasárnap a Videoton labdarúgói az MTK 2-0-ás legyőzésével, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongosai pedig az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna megnyerésével okoztak sok kellemes percet rajongóiknak.

 
Az FKC női kézisei végig jó teljesítményt nyújtottak a nyáron megerősödött Siófok KC-Galerius Fürdő ellen, már a szünetben 8 góllal vezettek, s bár a végére kicsit közelebb lopta magát a Balaton-parti csapat, a fehérváriak magabiztos sikerét nem fenyegette veszély.
 
A 8 találatig jutó Tilinger, valamint az 5 gólos Azari mellett az új játékosok, Herr Anita, a kapus Kiss Éva, a visszatérő Mayer Szabina, valamint a spanyol irányító Benzal is jól mutatkozott be a Köfém csarnok közönségének. A Volán hokisai szombaton a régi nagy riválist, az Olimpija Ljubljanát verték 4-1-re a hagyományos Ocskay-emléktornán, így a döntőben a svájci Ambrí-Piotta ellen korcsolyázhattak pályára vasárnap este.
 
A jó jégkorongra már alaposan kiéhezett fehérvári publikum meg is kapta a várt élményt: egy remek erőkből álló gárdát tudtak legyőzni az EBEL rajtra hangoló hazaiak, 5-3-ra, így itthon tartották a trófeát. A Sapában Yellow Horn 3, Banham és Gawryletz 1-1 alkalommal talált a svájciak ketrecébe.
 
A Volán szeptember 8-án vasárnap 17.30-kor idegenben, a cseh Znojmo otthonában kezdi meg szereplését az osztrák ligában. A Videoton labdarúgói nem akartak és nem is maradtak le a másik két sikeres fehérvári csapat mögött, vasárnap késő esti hazai derbijükön simán, 2-0-ra verték az MTK-t, így a Debrecen pécsi veresége után -immár egyedüli veretlenként- 3 pont előnnyel vezetik az NB I tabelláját a 6. fordulót követően!
 
A meccs első 40 percében nem sok minden történt, ment előre, támadott a Vidi, de említésre érdemes ziccert csak két alkalommal tudott kialakítani, s ezekből nem esett gól, miként a másik oldalon sem amikor a fiatal fővárosiak néha eljutottak Calatayud kapujáig.
 
A játékrész véghajrája aztán igen mozgalmasra sikeredett: előbb a 40. minutumban Kálnoki-Kis csúsztatott szép öngólt saját kapujába Kleinheisler szabadrúgása után, majd alig 3 perccel később egy újabb védelmi megingást kihasználva az immár 8 találattal rendelkező Nikolics is megzörgette Groppioni kapus hálóját, gyorsan lerendezve a vitás kérdéseket.
 
A meccs második félideje ennek megfelelően meglehetősen unalmasra sikeredett, az MTK nem tudott, a Videoton pedig nem nagyon akart további gólokat szerezni, bár Sándor György, Nikolics és Alvárez is könnyen megtehette volna, hiszen mindhárman nagy helyzetben hibáztak még csapatuk visszafogott tempójában is.
 
Maradt végül a 2-0 a hazai alakulatnak, amely ezzel 16 pontjával meglépett a 13 pontos DVSC-től és a tartja a 4 egységnyi különbséget a Ferencvároshoz képest is.
 
José Gomes vezetőedző csapata most némi pihenőhöz jut, mivel a válogatott két vb-selejtezője miatt az NB I küzdelemsorozata csak szeptember 15-én folytatódik számára, mindjárt egy debreceni szuperrangadóval, ami nagyban befolyásolhatja az egész bajnokságot, hiszen, ha a Vidi nyer, jelentős, döntő előnyre tehet szert üldözőivel szemben.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >