Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Gyümölcs utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 02.

Image Megváltozik a Gyümölcs utca forgalmi rendje a burkolat felújítását követően. Egyirányú lesz a forgalom a Budai út irányába, ahonnan megszűnik a balra kanyarodási lehetőség a Gyümölcs utcába. Átalakítják a parkolókat is, a parkolóhelyek száma így jelenősen növekedni fog.

 

Székesfehérvár Önkormányzata saját finanszírozásban, a Saára Gyula-program folytatásaként indította el azt a nagyszabású programot, melynek keretében számos városi utat újítanak fel. Közéjük tartozik a Gyümölcs utca, ahol megváltozik a forgalmi rend a felújítást követően.

Az utca jelentős szakaszon, a 32. szám alatti irodaház bejáratától egyirányú lesz a Budai út felé. Megszűnik a balra kanyarodás a Budai útról a Gyümölcs utcába, erre az előző csomópontban, a Deák Ferenc utca irányába lesz lehetőségük az autósoknak. Ez várhatóan növelni fogja a Budai út áteresztő képességét.

A változások többek között azt a célt szolgálják, hogy a Munkácsy Mihály utcáig a merőleges parkolók kialakításával növekedjen a parkolóhelyek száma. A Munkácsy és a Budai út közötti szakaszon a Gyümölcs utca mindkét oldalán párhuzamosan lehet majd várakozni, ezzel védik a platánfákat, hiszen a fák közötti területre nem hajthatnak fel az autósok. A változások miatt a parkolóhelyek száma a jelenlegi 111-ről 156-ra emelkedik a Gyümölcs utca teljes hosszában.

A jelenleg is zajló felújítás várhatóan októberre fejeződik be. Már a munkálatok ideje alatt számolni kell azzal, hogy a kivitelező bevezeti az egyirányú közlekedési rendet, így a forgalom fenntartása mellett tudja végezni a burkolat cseréjét.

 
< Előző   Következő >