Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújul a Halesz Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. szeptember 02.
Újabb közösségi tér szépül meg Székesfehérváron, hiszen a Halesz ligetben is jelentős fejlesztések indulnak. Mindezt az Alcoa Alapítvány támogatása teszi lehetővé, amelyet dr. Forgó Béla vezérigazgató egy 125 ezer US dollárról szóló csekk átadásával erősített meg hivatalosan is, amelyet a város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester vett át. Az Alcoa és az Alcoa Alapítvány ezzel a parkfelújítással csatlakozik a Szent István Emlékévhez. A sajtótájékoztató keretében részletesen beszámoltak a tervezett fejlesztésről, valamint arról a további 15 ezer US dolláros támogatásról is, amelynek köszönhetően egy fásítási programra kerül sor és 145 fával gazdagodnak a város zöldfelületei.

 

A Halesz egy régóta közkedvelt területe a városnak, ahova nemcsak a környékbeliek látogatnak ki rendszeresen, hanem a szabadidős sportprogramok, valamint a gyermekes családok kedvelt célpontja is. Éppen ezért választotta az Alcoa ezt a területet, hogy az Alcoa Alapítványon keresztül támogassa a közösségi tér megújulását. Mindezt hivatalosan szerdán egy sajtótájékoztató keretében jelentette be dr. Forgó Béla vezérigazgató. 

„Az elmúlt 20 évben az Alcoa Alapítványon keresztül a vállalat nemes célokat segít, eddig több mint 450 ügyet támogattunk már. 2013-as támogatásaink kapcsán méltóképpen szeretnénk csatlakozni a Szent István Emlékévhez, ezért kiemelt ügyként kezeltük a Székesfehérvári Parkfelújítási programot. Nagyon sok esemény van a városban, éppen ezért mi megpróbáltunk egy olyan témát találni, amelynek hosszútávon élvezhetik a gyümölcsét a fehérváriak. A Halesz liget teljes rekonstrukciója, felújítása tűnt a legjobb támogatandó célnak. Az idei év az Alcoa számára is ünnepi esztendő, ehhez alakított összegű, 125.000 USD támogatást biztosít az Alcoa az Alcoa Alapítványon keresztül. – mondta el dr. Forgó Béla vezérigazgató. 

Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester vette át a támogatást szimbolizáló csekket, majd köszönetet mondott a cégnek és az alapítványnak, amiért támogatják a 2013-as Szent István Emlékév sikeres megvalósítását. 

„Székesfehérvár nem először – és biztosan nem is utoljára – részesül támogatásban az Alcoa Alapítványtól. Számos itt működő intézmény és civil szervezet mellett Önkormányzatunk is sokat köszönhet nekik, most pedig ismét egy közösségi cél mellé álltak. A Halesz közkedvelt és sokak által használt parkja a városnak, és több korosztály számára is fontos a most itt megvalósuló fejlesztés, amely révén a 21. századnak megfelelő körülményeket teremthetünk. Azért van nagy szükség a park felújításra, mert csapadékos időszakban kisebb tó alakul ki, használhatatlanná téve ezzel a ligetet. Egy ilyen fejlesztés támogatása szimbolikus is a 2013-as Szent István Emlékévben, hiszen ez azt is jelenti, hogy jól döntött az Alcoa akkoriban, amikor megvásárolta a Köfémet és otthonra lelt Fehérváron, valamint jelzi azt is, hogy a cég ma is jól érzi magát itt. A helyi közösségek erősítésére hirdettük meg a 2013-as programsorozatot. Szép példa lesz erre ez a közösségi tér teremtés is, köszönöm ismét az Alcoa Alapítvány támogatását.” - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

A fejlesztés részleteit Bozai István ismertette. A városgondnok kitért arra, milyen nagy öröm az önkormányzat szolgáltató vállalatának az, hogy idén már a harmadik nagy park felújításának tudnak nekiállni. Mint elhangzott, először egy korszerű vízelvezető rendszert építenek ki. A fejlesztés fő célja, hogy a tömegsportot szolgálja ki a terület. „A futópályát felújítjuk és kivilágítjuk, az áramszolgáltató pedig a meglévő közvilágítási elemeket újítja fel a ligetben. Lesz nyilvános toalett és egy szabadtéri fitnesz-parkot is építünk. Pótoljuk a fákat és új növényeket telepítünk, a gyerekeknek pedig egy biciklis közlekedésbiztonsági parkot alakítunk ki. Egy igazi tömegsport-ligetet szeretnénk kialakítani jövő tavaszra, bár a munkálatok nagy részével szeretnénk még ősszel végezni.” – ismertette a terveket Bozai István városgondnok.  

A sajtótájékoztatón jelen volt Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő is, aki örömét fejezte ki a fontos és régóta várt fejlesztés megvalósulásáért. Mint mondta, nem mindegy, hogy milyen környezetben töltik az emberek a szabadidejüket, márpedig a Haleszt nemcsak a környékben élők használják. 

A rendezvényen került bejelentésre egy másik, 15.000 USD összegű támogatás is, amelyet a városi zöld-felületek növeléséhez biztosít a vállalat alapítványa. Ebből a Haleszba, valamint a Horog utca és a Selyem utca területére kerül 145 fa. Nem ez egyébként az Alcoa első fásítási programja, hiszen a Köfém 70 éves évfordulója alkalmából 2011-ben a Palotavárosi tavaknál 125, a Köfém lakótelepen pedig 70 fával gazdagították már a városi környezetet. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >