Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Könyv készült a bajnok Alba Fehérvár tavalyi szezonjáról Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. szeptember 03.

Image „Arany Alba” címmel könyv készült a bajnok Alba Fehérvár tavalyi szezonjáról. A könyvet, amelyet Posch Ede, Somos Ákos és Somos Zoltán sportújságírók készítettek, sajtótájékoztatón mutatták be, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

 

Tizenhárom év után egy újabb, immár a negyedik könyv jelent meg, amely összefoglalja a fehérvári kosárlabdacsapat elmúlt szezonjának sikeres történetét. „Arany Alba” című kötetben Posch Ede, Somos Ákos és Somos Zoltán újságírók meccsről meccsre idézik fel a nagyszerű szezont, amelynek közepén és végén is együtt ünnepelhettek a szurkolók és a csapat a Városház téren.  Braniszlav Dzunics, a sikeredző mesél a csapatépítésről, a rangadókról. Az olvasó vele utazhat végig a szezonon - aztán következhetnek a játékosok portréi és a velük készített interjúk. Természetesen a nagyszerű képanyag sem hiányozhat, Simon Erika, Kiss László és abb1.hu fotói teszik még plasztikusabbá és színesebbé a kosárlabda szerelmeseinek oly kedves sztorikat a könyvben, amelynek megjelenését Székesfehérvár Önkormányzata is támogatta.

 


 

 

Posch Ede, az egyik szerző a sajtótájékoztatón a könyv születéséről mesélt. Elmondta, Braniszlav Dzuniccsal 20 órányi beszélgetés során elemezték ki a szezon 52 mérkőzését. Az edző bevezeti az olvasót a kulisszák mögé. Mesél a játékosokról, a csapatról, és hogy hogyan jutottak el végül a bajnoki címig.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a könyv szerzőinek és a csapatnak, hogy szép, élményekben gazdag kiadvány készült. „ Azért kell dolgoznunk továbbra is közösen, hogy ilyen eredmények szülessenek. Ez a könyv lehetőséget ad arra is, hogy újra és újra felidézzük és átéljük a szezon legizgalmasabb perceit.” A polgármester ígérete szerint 2014-ben is rendelkezésre állnak majd az anyagi források egy újabb sikertörténet kiadásához.  

 


 

 

„A bajnokok arcképcsarnoka” fejezetben, amelyet Somos Ákos és Somos Zoltán készített, minden játékosról külön portré és interjú olvasható, beleértve Halm Rollandot és Dávid Kornélt is. Sokan mondanak véleményt a bajnokcsapatról, a női és a férfi szövetségi kapitány és az ellenfelek edzői is megszólalnak. Játékosok is nyilatkoznak, többek között Simon Balázs meséli el, hogy milyen volt Fehérváron a díjátadást megélni. A könyv végén számokban foglalják össze a bajnokságot. Itt minden, az Alba csapatával kapcsolatos statisztikai adat megtalálható. A könyvet 100 fotó színesíti 150 oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >