Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Innováció a Vasvári Pál Általános Iskolában
Innováció a Vasvári Pál Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 03.

Image A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Vasvári Pál Általános Iskolája pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.1.4-12/2 kódszámú „Innovatív iskolák fejlesztése” című pályázati felhívásra. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Innováció a Vasvári Pál Általános Iskolában” című, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0584 azonosító jelű pályázatot a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 200 882 387 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt Európai Uniós forrásból valósul meg, a támogatási intenzitás 100%. A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2013.06.01., a fizikai megvalósítás határideje 2015.05.31.

 

A támogatás több területen biztosít fejlesztési lehetőséget iskolánk számára, hozzájárulva ezzel az oktatás minőségének javításához. 


A szaktárgyi tanártovábbképzések megvalósítása elősegíti a pedagógusok szakmai fejlődését és hozzájárul oktatási intézményünk pedagógiai-módszertani megújulásához. 


"A pályázat során színes tevékenységeket valósítunk meg, melyek különböző területekre összpontosítanak, különös tekintettel a sport- és mozgásprogramokra. " - nyilatkozta honlapunknak az iskola igazgatója - "Az egészségfejlesztő, szemléletformáló iskolai programok megvalósítása lehetőséget biztosít a diákok egészséges életmódra neveléséhez, illetve testi-lelki-szellemi állapotának javításához. A pályázat keretein belül lehetőség nyílik ökotáborok szervezésére, ami elősegíti a környezettudatos szemlélet kialakítását a tanulók körében. A nevelési-oktatási tevékenységek megvalósítása során a diákok gazdasági, pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, elősegítve ezzel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását, valamint lehetőségük nyílik a nemzeti hagyományok, helytörténeti ismeretek elsajátítására, hozzájárulva ezzel a nemzeti és európai identitás kialakulásához."


Laczkó Gábor elmondta, hogy a pályázat keretein belül az iskola megújítja a helyi társadalmi szervezetekkel való együttműködését, valamint új partnerségeket és kapcsolatokat alakít ki a nevelési-oktatási feladatok megvalósításában.


A támogatási összegből digitális, sport- és egyéb taneszközöket fognak beszerezni, elősegítve a diákok készség- és képességfejlesztését, kreativitásuk fejlesztését valamint a testmozgás iránti igény viselkedésbe épülését. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >