Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Infósok viadala verseny - Reload 2013
Infósok viadala verseny - Reload 2013 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 03.

Image A XXI. század az infokommunikáció százada. Ma már elképzelhetetlen az élet számítógépek, laptopok, táblagépek vagy éppen okostelefonok nélkül. Minél inkább az életünk elengedhetetlen részévé válnak ezek az eszközök, annál inkább fontosabb, hogy a felnövő generációk ne csak használják, hanem ismerjék is a hátterét a kapcsolódó technológiáknak. Egy kitűnő lehetőséget kínál az ismeretek szélesítésére az „Infósok Viadala” elnevezésű informatikai verseny.

 
A soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Faipari Mérnöki Kar (FMK) Informatikai és Gazdasági Intézete a tavalyi évben, a képzés fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezte meg az első „Infósok Viadala” versenyt.
 
A 2012-es versenyen 128 csapat nevezett, az összdíjazása pedig több mint egymillió forint volt. 2013-ban immáron második alkalommal hirdetik meg az országos vetélkedőt diákok számára.
 
A versenyen részt vehet bármely általános vagy középiskolai oktatási intézményben tanuló diák, aki érdeklődik az informatika világa iránt. A versenyt két kategóriában hirdették meg a szervezők: 10. évfolyam és alatti, illetve 11. évfolyam és feletti diákok részére.
 
„A tavalyi bevált gyakorlatnak megfelelően az „Infósok Viadala” két internetes fordulóból és egy soproni döntőből áll. Az utóbbin már csak a legjobb csapatok mérhetik össze erejüket. A döntőre az egyetem Informatikus Nyílt Napja alkalmából kerül sor 2013. november 29-én. Ám addig is számos izgalmas megoldásra váró feladat hárul a nevezett csapatokra.” – nyilatkozta Dávid Viktória, a szervezőbizottság vezetője, aki azt is elárulta, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is rengeteg értékes nyeremény vár majd a résztvevőkre, nem beszélve a győztes csapatoknak járó egész napos exkluzív kirándulásról.
 
„A 2012-ben, a 10 éves jubileum alkalmából induló versenyünk elsődleges célja, hogy a fiatal generációkat egy nem hagyományos szemszögből is megismertesse az informatika világával. Az Infósok viadala egy játékos vetélkedő, ahol tudásra, ügyességre és kreativitásra egyaránt szükség lesz a döntőbe vezető úton.” – fűzte hozzá Dr. Bacsárdi László, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója.
 
A versenyre nevezni a http://verseny.inf.nyme.hu honlapon lehet, de az aktualitásokról tájékoztatást kaphatunk a verseny Facebook oldalán is: http://facebook.com/infosokviadala. A
 
z első forduló feladatai már elérhetőek a neten, szeptember 30-ig lehet beküldeni, a második forduló feladatai pedig október 1-jétől november 4-ig érhetőek majd el.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >