Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magyar blama Bukarestben, egy álommal kevesebb Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. szeptember 09.

Image Hiába a mérkőzés előtti nagy magyar fogadkozás, fájóan sima 3-0-ás vereséget szenvedett válogatottunk a románoktól labdarúgó vb-selejtezőn. A bukaresti összecsapáson gyakorlatilag végig hátrányban voltunk, a gólszerzésre esélyünk sem volt, a védelmünk pedig újra betlizett, így az esély a pótselejtezős második helyre már inkább csak elméleti, mint gyakorlati.

 
A romániai meccsen a kezdőként először pályára lépő Guzmics adott ajándéklabdát már a második perc elején Maricának, a jelenleg klubcsapat nélkül, egyénileg készülő támadó pedig a kapuig gyalogolt a játékszerrel és a hálóba gurított a kiszolgáltatott Bogdán mellett, 1-0!
 
Bő egy perc után hátrányba került nemzeti együttesünk, ami annyira megrogyasztotta amúgy is láthatóan bénultan mozgó játékosainkat, hogy a további 89 perc csak kínszenvedés volt minden magyarnak a pályán, a lelátón és a tv készülékek előtt is.
 
A folytatásban mi nem tudtunk helyzetet kialakítani, a románok pedig a saját kottájuk szerint mentek előre, nyugodtan szövögethették támadásaikat, mivel a védelmünk ismét becsődölt, akkor kerültek helyzetbe amikor csak kedvük tartotta.
 
A 31. percben Pintilii bombázott 22 méterről Bogdán kapujának bal felső sarkába, így gyakorlatilag úgy dőltek el a lényegi kérdések fél óra után, hogy ezért legkevésbé sem kellett megszakadniuk a hazaiaknak, 2-0!
 
A második félidőben sem történt változás, csak annyi, hogy a románok lőttek egy újabb gólt a 87. minutumban Tanase révén, azt megelőzően pedig háromszor is ajtó-ablak helyzetben hibáztak. tehát örülhettünk, hogy csak hármat kaptunk. Nem szégyenültünk meg, de újra csak sikerült bebizonyítani, hogy messze vagyunk még igazán éles meccseken nemcsak a világ élvonalától, de az európai középmezőny elejétől is.
 
A kijózanító pofon után kedden jön az Észtország elleni hazai selejtező, a matematikai esély még él, kötelező a győzelem, különben akár a negyedik helyig is visszacsúszhatunk, éppen a sereghajtó Andorra elé a csoportunkban, ami több, mint kínos lenne.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >