Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Észt-veréssel maradt halvány remény a pótselejtezőre
Észt-veréssel maradt halvány remény a pótselejtezőre Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. szeptember 11.

Image A pénteki csúfos bukaresti 0-3 után némileg kárpótolta szurkolóit a magyar labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtezősorozat 8. fordulójában. A mieink 5-1-re verték Budapesten Észtország legjobbjait, így -mivel a törökök nyertek Romániában- elméleti reménye maradt a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére a D-csoportban.

 
A találkozó elején Németh Krisztián találta el nagy helyzetben a felső lécet, ezzel hamar jelezte nemzeti csapatunk, hogy mindenképpen nyerni akar. Ekkor még ugyan nem, de a 11. percben már öszejött a vezetés egy -számunkra- szerencsés öngóllal, miután Dzsudzsák bal oldali beadását Reintam rárúgta Klavan lábára, a labda pedig a megdöbbent Pareiko kapujába pattant. Ezt követően újabb 10 perc elteltével Koman jobb oldali beadására Hajnal érkezett jól, majd a 41. minutumban Böde lapos lövése is az észt hálóban kötött ki, a félidei pihenőre így gyakorlatilag eldőlt a meccs.
 
A második félidőben sokáig nem történt jelentős pozitívum, a mieink nem nagyon erőlködtek, miközben az észtek a győri légiós Tarmo Kink lövésével hamar szépítettek, ezért a lelátón már harsant is kórusban az "ébresztő-ébresztő" felszólítás, ami újfent lehelt némi életet válogatottunkba, Németh Krisztián, majd Vanczák került ziccerbe, de hibázott.
 
Nem úgy a 69. percben, amikor Németh lesről lépett vissza egy labdáért, de bíró nem fújt, a klubszinten jelenleg Hollandiában játszó csatár pedig 12 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt. Pareiko belenyúlt a löketbe, de hárítani nem tudta. A véghajrában sem hagyott el minket a szerencse: a 84. percben Dzsudzsák 22 méteres szabadrúgása a sorfalról pattant a jobb sarokba, ezzel alakult ki az 5-1-es magyar siker.
 
Törökország győzött Romániában 2-0-ra, így 14 ponttal visszavettük a 2. helyet a D-csoportban az egyaránt 13-13 pontos török-román duót megelőzve, ugyanakkor míg nekünk még idegenben kell játszanunk a rettegett hollandokkal, itthon Andorrával, Romániának már csak az észtek és az andorraiak vannak hátra, így a papírforma alapján nekik áll a zászló. Törökország Észtországba utazik, míg otthon játszik majd Hollandia ellen, ez sem lesz sétagalopp.
 
A remény tehát még él a mieink számára, s jelen pillanatban ez a legfontosabb, a többi majd október közepén kiderül. Míg a válogatott az észtekkel csatázott, klubszinten folytatódott a Ligakupa küzdelemsorozata. A Videoton Pakson vendégszerepelt és 0-3-as félidő után összekapta magát, a második játékrészben Zé Luís, Szolnoki és Gyurcsó révén visszaadta a 3 gólt vendéglátójának, így 3-3-as döntetlennel maradt az E-csoport élén.
 
A találkozón a kulcsjátékosok zöme pihenőt kapott vagy sérülés miatt hiányzott (Calatayud, Vinícius, Juhász, Stopira, Sándor, Kovács, Kleinheisler, Nikolics, Álvarez), ennek ellenére jól szolgálta a vasárnapi debreceni NB I-es szuparrangadóra való felkészülést, s a bajnokikon kevesebb szerephez jutó játékosok formában tartását.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >