Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
MŰVÉSZI EMLÉKTÁBLA SOMORJAI FERENC EMLÉKÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: Csutiné Schleer Erzsébet és Poklosi Péter   
2013. szeptember 13.

Image Somorjai Ferenc zenetanár, karnagy 1963 óta Székesfehérvár zenei életének meghatározó, közismert, derűs egyénisége volt, 2009-ben bekövetkező haláláig. Nyughelyén, a Palotai úti Hosszú-temetőben tavaly a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület felhívására közadakozásból méltó sírkő felállítására került sor. Az emlékezők népes körében tartott bensőséges, szép ünnepségen, zenés főhajtással felavattuk az aranybetűs feliratú fehér márvány sírkövet.

 
Ezúton is köszönetet mondunk az adakozóknak, a Somorjai tanár urat tisztelő magánszemélyeknek, együtteseknek, intézményeknek, a város önkormányzatának és a családnak is nemeslelkű hozzájárulásukért.
 
Köszönjük a helyi sajtónak, hogy felhívásunk közreadásával nagy segítséget nyújtott az adományok gyűjtésében és az ünnepi eseményről is részletesen beszámolt. 2013. év őszén, Somorjai Ferenc születésének 90. évfordulójára egy művészi emléktáblát szeretnénk elhelyezni az egykori Zeneiskola falán, a Hiemer-tömb Jókai utcai homlokzatán.
 
Az alkotást Nagy Edit, Móron élő szobrászművész készíti. Az előzetes modellvázlatot, mely a lendületes, áradó muzsika művészi ábrázolásával emlékeztet Somorjai Ferencre, a képzőművészeti lektorátus elismerő dicséretben részesítette.
 
Az emléktáblát ismét nagyrészt közadakozásból szeretnénk megvalósítani. Az alkotás és elhelyezésének költsége 950 ezer Forint, melyhez - korábbi elhatározásunknak megfelelően - az előző gyűjtésből fennmaradt 70 ezer Forint a kezdő összeget jelenti. Kérjük Székesfehérvár zenei együtteseit, Somorjai tanár úr hajdani diákjait, egykori iskoláinak tanárait, zeneszerető tisztelőit, hogy intézményként vagy magánemberként támogató adományokkal segítsék az emléktábla megvalósítását.
 
Ezzel az utókor méltó és maradandó emléket állíthat születésének 90. évfordulóján e tehetséges, aktív zenei közéleti személyiség és kedves ember tiszteletére.
 
A támogató adományokat az egyesület OTP Bank RT 11736116-20068190 számú bankszámlájára kérjük átutalni, a közleményben feltüntetve a „Somorjai Ferenc emléktábla” nevet.
 
Az egyesület a beérkező összegek felhasználásáról, számláiról ismételten nyilvános elszámolást ad.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >