Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Debrecenben megint ugyanaz volt a kotta... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. szeptember 16.

Image Érthetően frusztráló már a Videoton szurkolói számára, hogy kedvenc csapatuk rendre vezetést szerez a debreceni rangadón, majd elkövetve több védelmi hibát mégis vereséget szenved. Ezúttal is ugyanez a kotta érvényesült, így az eddig kizárólag csak hazai pályán győzni tudó Loki ezt a meccset is megnyerte 2-1-re, jobb gólmutatójának köszönhetően pedig átvette a vezetést is az NB I tabelláján a Viditől.

 

A találkozó első félidejében -főleg az első félórában- a fehérvári együttes akarata érvényesült, veszélyesebb, labdabiztosabb volt ellenfelénél, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így elmaradt a gól. Gyurcsó kétszer is megdolgoztatta Verpeczet, miként egy szép kapáslövéssel Kleinheisler is, de a DVSC kapusa mindannyiszor védeni tudott. A korábbi négy hazai meccsén félelmetes hajúsági csapatnak alig akadt momentuma az első 45 percben. Jellemző, hogy a legnagyobb ziccere az volt, amikor bő félóra elteltével Kulcsár Tamás jobbról tört kapura, de lövéséből bedobás lett...

A folytatásban megélénkültek az események: az 51. percben egy jobb oldali támadás végén Kleinheisler beadása után magasra perdült a labda az ötösön rosszul közbelépő hazai védőkről, az aláhulló játékszert aztán Gyurcsó pofozta közelről a kapuba, 0-1 a Vidinek. Ezt követően aztán jött, ami általában jönni szokott, nem játszott taktikusan a fehérvári gárda, nem lassította kellőképpen a játékot és tartotta távol kapujától a Debrecent, hanem hagyta, hogy benyomja a 16-oson belülre, s hamar egyenlítsen. Itt is egy kapu előtt pattogó labdából esett a gól, a rosszul lesre játszó védelem mögül Szakály lépett ki a bal oldalon a 60. percben, lövésébe Calatayud belekotort, a kipattanó labdát senki sem volt képes eltakarítani, a percekkel korábban beállt Sidibe pedig laposan a hálóba lőtt a késve repkedő és össze-vissza dőlő védők között, 1-1.

A Videoton továbbra sem pörgött fel, jó lett volna számára az 1 pont is, de megint ráfaragott, igaz, kellett a DVSC győztes góljához az egész találkozón következetlenül, határozatlanul, össze-vissza fütyörésző játékvezető, Vad II. István sokadik kisebb, ám annál fontosabb, a hazaiakat segítő hibás döntése is: a 79. percben a bal oldalon a szögletzászló előtt csatázott a labdáért Szolnoki és Sidibe, előbbi fedezte a játékszert és ki akarta rúgni, miközben a szenegáli támadó többször is lökte, megrúgta, aztán amikor a földre taszította mégis a Loki kapott szabadrúgást! Mit ad Isten, ebből jött a győztes hazai gól, miután a kapu elé ívelt labdát éppen Szolnoki rosszul csúsztatta tovább, a bal kapufánál pedig az őrizetlenül hagyott Volas -aki semmit sem csinált addig- beljebb segítette, 2-1. Ez is védelmi hiba volt, megint nem helyezkedtek jól a hátsó emberek, megint üresen maradt egy debreceni játékos a kapunál, ez elég is volt ahhoz, hogy újabb nagyon bosszantó vereséget szenvedjen a hajdúsági fővárosban a vezető helyét ezzel rosszabb gólkülönbsége okán elbukó Videoton.

Nincs persze semmi nagyobb gond, hiszen az eddigi 7 fordulóban már az ötödik hazai meccse volt ez a DVSC-nek -mindet meg is nyerte-, miközben két idegenbeli találkozóján csak egyetlen pontot kapirgált össze, míg a Vidi háromszor lépett már pályára idegenben, ráadásul a három legnagyobb riválisa otthonában, s 4 pontot össze is gyűjtött ezeken, tehát összességében José Gomes vezetőedző csapata egyértelmű pozícióelőnyben van, s ha a folytatásban behúzza a kötelező győzelmeket, aligha lesz sokáig előtte a Loki vagy bármelyik hazai gárda. Mindazonáltal a hibákat javítani kell, főleg a védelmi gyengeségeket! A lestaktika továbbra sem funkcionál megfelelően, a beíveléseknél is rendkívül rossz a helyezkedés, s egyébként is rendkívül sok a bizonytalanság a hátsó alakzatban.

A javítási lehetőség szombaton (09.21-én) máris adott lesz, a jól kezdő aztán alaposan visszaeső Kecskemét látogat a Sóstóra este 20.00 órakor, miközben a Debrecen az eddig bukdácsoló címvédő Győr otthonába látogat majd, s lesz egy Fradi-Újpest derbi is vasárnap, tehát újabb érdekes mérkőzésekre van kilátás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >