Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Prima Primissima Junior Magyar Népművészet és Közművelődés
Prima Primissima Junior Magyar Népművészet és Közművelődés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 24.
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete által jelölt börgöndpusztai Vódli Zoltán ostorkészítő, bőrműves is a „legjobb a legjobbak között” Prima Junior díjban részesült.
 
A Prima Primissima Alapítvány és a társalapító Gattyán György a magyar népművészet és közművelődés iránt elkötelezett 30 év alatti fiatalok munkásságát ismerte el Prima Junior Díjjal.
 
A Docler Holding irodaházában harmadik alkalommal megrendezett ünnepségen Junior Prima Díjat vehetett át VÓDLI ZOLTÁN ostorkészítő, bőrműve.
 
A több mint száz jelölt közül a szakmai zsűri 10 fiatal tehetséget díjazott a Prima Junior díjjal.
 
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete által jelölt börgöndpusztai Vódli Zoltán ostorkészítő, bőrműves is a „legjobb a legjobbak között” Prima Junior díjban részesült.
 
Vódli Zoltán 18 éves, a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola Faipari Technikus osztályának 12. évfolyamos tanulója. Az ostorkészítés és bőrművesség Zoltán életében kisgyermek kora óta fontos szerepet tölt be.
 
Az iskolai tevékenység mellett, képezte és folyamatosan képzi magát mesteremberek segítségével. Zoltán fiatal kora ellenére számos sikert tudhat magáénak a Magyar Népművészet területén. A népművészet számára élethivatás és elkötelezettség népünk kézműves hagyományai iránt.
 
  „ELISMERÉS A JÖVŐT FORMÁLÓ TEHETSÉGEKNEK
 
A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni.
 
Legjobbnak lenni – ez nem csupán egy élet munkáját és tapasztalatait felhalmozó ember kiváltsága. Kiemelkedni már korán, különleges tehetséggel is lehet, amelyet szorgalmasan ápolva, a tudást fejlesztve később a jövőt formáló erővé érhet a jól használt adottság. A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak.
 
A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat. A tehetséges fiatalok támogatása különösen fontos, hiszen jövőnk az ő kezükben van.
 
Bíztatnunk kell őket – akár jó szóval, akár anyagi elismeréssel. A Junior Prima Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.
 
A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding a népművészet, az Erste Bank a sajtó, az FHB Bank pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >