Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rendőrségi beszámoló az októberi közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 01.

Image Októberben a közgyűlésen tartja meg a Székesfehérvár közbiztonsági helyzetéről szóló rendes, éves beszámolóját Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány, Székesfehérvár polgármesterének felkérésére. Ebben külön kitér majd az utóbbi napokban napvilágra került bűnügyi statisztika adatainak részleteire és összefüggéseire.

 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester – a korábbi évekhez hasonlóan, törvényes határidőn belül – levélben kérte fel a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetőjét, hogy a Székesfehérvár közbiztonsági helyzetéről szóló rendes, éves beszámolóját a 2013. október 11-i közgyűlésen tartsa meg. Ebben a levélben az is szerepelt, hogy a beszámolóban külön súllyal térjen ki Kovács Zsolt a bűnügyi statisztika adatainak az utóbbi napokban napvilágra került, Székesfehérvárt érintő arányszámaira, illetve azok összefüggéseire is. Hiszen mint kiderült, a 18.449 bűncselekményből több mint 12.000 valójában egyetlen esethez (csalás-sorozathoz) kapcsolódik, amelyben a nyomozás már lezárult. A szóbeli tájékoztatóból az is kiderül majd, hogy ezt – a már lezárt – esetet nem tekintve valójában az egyik legjobb közbiztonsági mutatója Székesfehérvárnak van, és valahol a 17. hely környékén szerepelne ténylegesen a megyei jogú városok 19-es listáján. Természetesen az Önkormányzat a jövőben is kiemelkedő prioritásként kezeli a közbiztonság ügyét.

A városi rendőrkapitány a 2013. október 11-i közgyűlésen tartja meg a képviselőtestület előtt a Székesfehérvár közbiztonsági helyzetéről szóló rendes, éves beszámolóját.

 
< Előző   Következő >