Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tornagyőzelmet szerzett a Fehérvár Rugby Club női csapata
Tornagyőzelmet szerzett a Fehérvár Rugby Club női csapata Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 01.

Image Tornagyőzelmet szerzett a Fehérvár Rugby Club női csapata a bajnokság 2. fordulóján Százhalombattán. A Magyar bajnokság két csoportban zajlik, alsó és felső ház rendszerében. A Fehérvár női csapata ( 2013 bajnoka) a felsőházban szerepel.

 

Fehérvár Rugby Club - Vác  33 - 0/ 21 - 0.
 
Az első forduló után az alsóházból érkező Vác volt a  fehérvári csapat ellenfele. Bár a felsőház leg gyengébb csapata mégsem volt olyan egyszerű a legyőzése a kiváló kűzdőképessége végett.
 
A mérkőzés 4. percében a többszörös magyar válogatott Kaposi Anna tért vissza hosszú szünet után (egyetem), mindjárt egy félpályás elfutásával 5 pont szerzett, a mit Pap Helga jutalom rúgásával + 2 pont 7 - 0. Majd Kiss Fanni egy passz cselére megnyílt a váci védelem, a mit Fanni ki is használt újabb 5 pont + 2 pont Pap Helga rúgását követően 14 - 0. A harmadik 5 pontos célt Pap Eszter szerezte, igen látványosan ugyanis valamennyi fehérvári lány szép passzsorozatának eredményeként született, természetesen a jutalomrúgást +2 pont Pap Helga most sem hibázta el 21 - 0 a félidő.
 
A félidőben több csere is történt főként a fiatalok játszottak. Zólyomi Edit azonnal meghálálta a bizalmat 5 pontos célt szerzett a 3. percben 26 - 0. A mérkőzés utolsó 5 pontos célját Huszti Katalin szerezte Pap Helga most sem hibázott + 2 pont jutalom rúgásból. 
 
Végeredmény 33 - 0.
 
Második mérkőzés: Fehérvár Rugby Club - Battai Buldogok. 10 - 0./5- 0.
 
A nagy rivális kinek kétszer sikerült letaszítani a többszörös Magyar Bajnokot a Fehérvár Rugby Clubot trónjáról. Minden csapat ezt a mérkőzést várta, nézte. A küzdelem óriási volt, de a közel azonos játéktudás kevés pontot eredményezett. Az első félidő felénél Pap Eszter kapott egy jó labdát és a szélen lesprintelte a Battaiakat 5 - 0. ez maradt a félidő végeredménye is. 
 
A második félidő hasonlóan erős küzdelmet hozott, most erősebben rohamozott a Batta de az FRC lányai rendre megfogták a jól megtermett ellenfelet. A mérkőzés utolsó percében a csapat legenergikusabb, legjobb küzdő szellemmel megáldott Huszti Katalin egy szépen kijátszott sakk - matt helyzetben újabb 5 pontot szerzett. 10 - 0. győzött a Fehérvár.
 
Harmadik mérkőzés:
 
Fehérvár Rugby Club - Exiles Budapest. 19 - 12./ 12 - 12.
 
Az első célt az Exiles szerezte a mérkőzést sérülten is vállaló Pap Helgán áttörve 0 - 7.
 
Nem sokáig örülhetett a budapesti csapat egy nagyszerű Huszti Katalin passzt követően, a jókor érkező Kiss Fanni futott az ellenfél célt területre 5 pont Pap Helga jutalom rúgását követően 2 pont 7 - 7. A félidő utolsó percében Pap Eszter futott el a szélen 5 pont 12 - 7. Eszterünk eközben megsérült, helyére Sándor Sára állt be.
 
Második félidő: Ez sajnos egy Exiles céllal indult 12 - 12. egy teljes félidőn keresztül nagyon kemény, de kiegyenlített küzdelmet hozott, Az FRC lányai rendre megfogták a jóval testesebb budapesti lányokat, kik jórész a női rögbi fellegvárából Anglia és Írországból érkeztek.
 
A döntetlennek egy dinamikus áttörést követően Huszti Katalin vetett véget 5 pont. Pap Helga fájós lábbal is de berúgta a jutalom rúgás + 2 pont. Végeredmény 19 - 12- az Fehérvár javára.
 
Fótó: Antal Dénes készítette Pap Helga akcióban
 
Október 2. szerdán 10 órától rendezi a Fehérvár Rugby Club a Diákolimpia területi elődöntőjét a Köfém rögbi pályán

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >