Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Pápai sikerével lépéselőnyben a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. október 01.

Image A villámkezdéshez képest szoros mérkőzésen jutott nagyon fontos 3 bajnoki ponthoz a Videoton labdarúgó csapata a Lombard FC otthonában. A fehérvári együttes 2-1-re nyert az NB I 9. fordulójában Pápán, s mivel a Puskás AFC meglepetésre legyőzte a Fradit, immár 3 pontos előnnyel vezeti a tabellát.

 

A találkozó álomszerűen kezdődött a Vidi számára, mivel a 6. percben már 2-0-ra vezetett. Nikolics kétszer egymás után (Szolnoki nagy bedobását és Nildo csúsztatását, majd Stopira bal oldali beadását követően) fejjel mattolta Szűcs Lajost, a hazaiak veterán kapusát, így nagyon korán eldőlni látszott a mérkőzés. Az, hogy végül nem így történt, arról teljes mértékben a fehérvári egylet tehet, ugyanis túlságosan is behúzta a "vészféket", a gyorsan megszerzett kényelmes előny után teljesen visszahúzódott, s rögtön hagyta felkelni a padlóról a megrogyott ellenfelet, amely ezt rögtön ki is használta.

A 10. percben egy felesleges szabálytalanság következtében elvégzett 25 méteres Lombard szabadrúgást követően a labda elsuhant a rosszul helyezkedő piros-kék védők között, Griffiths pedig szép mozdulattal sarokkal belepiszkált, s bár nem változtatott irányt a játékszer, az mégis akadálytalanul landolt a ledermedt Calatayud kapujának jobb sarkában. Ekkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy ez lesz a végeredmény, pedig így történt, dacára annak, hogy a folytatás sem volt eseménytelen. A Videoton kicsit összekapta magát, jobban figyelt, de a Pápa is megérezte az esélyt a pontszerzésre, így izgalmassá vált a csata.

Az első félidőben még két alkalommal alakult ki veszélyes helyzet a fehérvári kapu előtt, de a továbbra is könnyen zavarba hozható védőkkel ellentétben Calatayud legalább a helyén volt és szépen hárított. A másik oldalon Nildo lőtt szép gólt a játékrész hajrájában 18 méterről, de a játékvezető -a televíziós visszajátszásból egyértelműen kiderült- tévesen les címén érvénytelenítette a brazil szabályos találatát.

A második félidőben már nem sok minden történt, mentek előre a hazaiak, de Griffiths kapufát érintő fejesén kívül jelentős helyzetet képtelenek voltak kialakítani, miközben a másik oldalon Nildo újabb remek lövését védte bravúrral Szűcs, majd a csereként beállt Zé Luís szép ollózása landolt a veterán kapus kezei között. A Videoton győzött, igen fontos lépést téve a bajnoki cím felé vezető úton, hiszen a legfőbb üldöző Ferencváros nagy meglepetésre 3-1-re kikapott a Puskás Akadémiától a Sóstón, s a címvédő Győr is vereséget szenvedett Kecskeméten, amivel nagy valószínűséggel idejekorán ki is szállt az aranyért való versengésből, hiszen a bajnokság szűk harmadánál már 9 pont a lemaradása a Vidi mögött.

A folytatásban zsinórban három hazai derbi vár José Gomes vezetőedző legénységére, előbb az Újpest (10.06, vasárnap 18.30), majd a PAFC és a Honvéd lesz az ellenfél. Egyik sem lesz sétagalopp, de a papírforma alapján mindegyik meccset hoznia kell a Videotonnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >