Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az egészséges életmód népszerűsítésére nyertek ötmillió forintot
Az egészséges életmód népszerűsítésére nyertek ötmillió forintot Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. október 01.
A Tóparti Amatőr Tollaslabdaverseny első fordulóját rendezték meg a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tornatermében. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszerében elnyert „Alba-Toll Sportegyesület egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjának” az egészséges életmódra nevelés mellett az a célja, hogy minél több emberrel kedveltessék meg a tollaslabdát – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Östör Annamária tanácsnok, Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa és Kovács Dóra, az Alba-Toll SE edzője.

 

A Székesfehérvári Alba-Toll Sportegyesület több mint ötmillió forint európai uniós támogatást nyert egy egészséges életmódot támogató pályázaton a „Tollaslabdázz az egészségért!” pályamunkával. Ennek keretében több ingyenes sportprogramot, versenyt rendezhetnek a Székesfehérváron és környékén élő embereknek.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszerében megnyert „Alba-Toll Sportegyesület egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programja” keretén belül szeretnék minél több emberrel megismertetni és megszerettetni a verseny tollaslabdázást, és ezen belül minél több embert szeretnének meggyőzni, hogy mozogjon többet és rendszeresen, éljen egészségesebben.

Az elnyert támogatásból egy 10 alkalomból álló, 2014 júniusáig tartó, amatőr versenysorozatot indít az egyesület. A vasárnapi tollas versenyen a felnőtt versenyzőkön kívül az U9, U11, U13-as korosztályba tartozó sportolni vágyók jelentkezhettek. A mérkőzések 2 nyert 11 pontos játszmáig tartottak.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a hétfői sajtótájékoztatón is örömét fejezte ki a minden hónapban megrendezésre kerülő tollas versennyel kapcsolatban. „A Nyitott Tornaterem Program egy igazi unikum Magyarországon, mivel sehol másutt nem működik ennyire jól szervezetten. A tollaslabda pedig kifejezetten az a sportág, amelyet amatőrök, gyerekek és felnőtteknek is űzhetnek. Igazi családi program. Az Alba –Toll SE nemcsak a sportolóiért dolgozik, hanem sokat tesz az egészséges életmód népszerűsítésért is. Részt vesznek az önkormányzat által a lakosság számára ingyenesen biztosított Nyitott Tornatermek programsorozatban, és mint ez a mostani program is mutatja, sikeresen pályáznak terveik megvalósításához.”– tette hozzá Östör Annamária.

 „Az önkormányzat teljes mértékben támogatja ezt a pályázaton elnyert versenysorozatot, hiszen kedvezményesen biztosítja az egyesületnek a tornatermet. Székesfehérváron ráadásul komoly, évtizedes hagyománya van ennek a sportnak. A Magyar Tollaslabda Szövetség a tollaslabda sportág népszerűsítéséért és a leghatékonyabb szervezettségért a "Tollaslabdázás városa" címmel és zászlóval tüntette ki Székesfehérvárt. Azóta is folyamatosan minden évben  megfelelt a város ennek a címnek és zászlónak! A Nyitott Tornatermi-, illetve a Tollaslabda Diákolimpiai Programnak köszönhetően sokan kaptak kedvet az elmúlt időszakban a tollaslabdázáshoz. Reményeink szerint a jövőben még többen kapcsolódnak be az ingyenes versenysorozatunkba” – közölte Magony Tamás. A Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa hozzátette: „Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyeztetve folyamatosan arra törekszünk, hogy egyensúlyba kerüljön a diák-, a lakossági- és utánpótlás-, valamint a versenysport.”

Kovács Dóra, az Alba-Toll SE edzője, elmondta, évek óta az egészséges életmódért tanul, és a mindennapjaiban is a sport a szíve csücske. Ezzel a pályázattal össze lehetett hozni a versenyt és az egészséges életmódra nevelést. „Az első fordulón, vasárnap ötvenen vettek részt, 20-25 felnőtt volt. A résztvevők csoportmérkőzéseken mérték össze tudásukat. Sokan nem is az eredményért jöttek, hanem hogy minél többet játszhassanak. Voltak olyan gyerekek, akik még soha nem voltak versenyen. Ez nekik most jó motiváció, nagy lehetőség. A tíz alkalmas versenysorozattal a mozgás és az egészséges életmódra nevelés mellett az is a célunk, hogy gyerekek sokaságát vonzzuk a tollaslabda sportághoz.” – tette hozzá az edző, aki négyszeres korosztályos Magyar Tollaslabda Országos Bajnok.

A „Tollaslabdázz az egészségedért” program második fordulóját októberben rendezik meg a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tornatermébe, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >