Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow ZÖLD NAP a cserkészekkel
ZÖLD NAP a cserkészekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 04.

Image A játékos ismeretterjesztő program október 5-én, szombaton a Zichy ligetben kerül megrendezésre. A Zöld Napot Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitja meg. A rendezvényen a fiatalokat és családosokat egyaránt várják szervezők.

 

A környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet, a hétről hétre más városba költöző Zöld Cserkésznapok elnevezésű programsorozat, amely az Új Széchenyi terv keretein belül Európai Uniós forrásból valósul meg a Magyar Cserkészszövetség szervezésében. A több nagyváros után Székesfehérváron megrendezésre kerülő rendezvénysorozat célja, hogy fiatalokban, családosokban kialakítsa, elmélyítse a természet iránti szeretetet.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik napelemes játékok kipróbálására, valamint ismerkedhetnek a kiállított szélkerék és napkollektor modellekkel.

 

 


 

 

Olyan jellegű kérdésekre kapnak választ a kilátogatók, hogy hogyan készül pulóver PET palackból, vagy hogy mivel segíthetjük elő az energia megújulását. Emellett hulladékhasznosítási és energiaspórolási tippekkel is gazdagodhatnak az érdeklődők.

Ismeretterjesztő játékok keretei között könnyedén, szórakozva tanulhatják meg a legfiatalabbak milyen lehetőségek kínálkoznak, hogy megbecsüljük, óvjuk a körülöttünk lévő világot. A lelkes résztvevők között rengeteg nyeremény kerül kisorsolásra, a fődíj egy kerékpár. A játékokra jelentkezni előzetesen interneten vagy a helyszínen 9 órától lehet, a nevezés történhet egyénileg, családosan, vagy általános iskolásoknak 6-8 fős csoportokban.

 Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak szeretettel, minden program és a játékokon való részvétel ingyenes! A rendezvényt Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitja meg 10 órakor.

További részletek és jelentkezés az alábbi honlapon:http://zoldcserkesz.hu/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >