Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Négy nap a család körül
Négy nap a család körül Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 03.

Image A helyes babahordozásról, az erőszakmentes kommunikációról, valamint a kötődő nevelésről is hallhatnak előadásokat az ötödik alkalommal megrendezett Nemzetközi Babahordozó Héten. A három napos programot Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg.

 

A Székesfehérvári Babahordozó Klub idén már ötödik alkalommal vállalkozott arra, hogy a rendezvény keretében színvonalas és gazdag programokat kínáljon a családok számára: a babahordozás ismertetésén és népszerűsítésén túl céljuk, hogy a kisgyermeket tervező, váró és nevelő szülők megismerjék a kötődő neveléshez kapcsolódó alapvető információkat.

 


 

 

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, a program fővédnöke nyitotta meg a rendezvénysorozatot A Szabadművelődés Házában. „Idén Székesfehérvár az elnöke az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének és novemberben „Egészséges ifjúság – Egészséges nemzet” címmel rendezzük meg a szervezet éves szimpóziumát. Ez a rendezvény is remek lehetőséget ad arra, hogy a szülők és a gyermekvállalás előtt állók hasznos információkat kapjanak a várandósságról, a nevelésről, gyermekgondozásról, az egészséges életmódról. Bízom benne, ha ezek a gyermekek így kezdik az életet, és így is folytatják majd, akkor egészséges felnőttek lesznek. Nagyon örülök, hogy Székesfehérvár is csatlakozott ehhez a programhoz. A város önkormányzata lehetőséget és helyet biztosít az ilyen jellegű rendezvényeknek.” – tette hozzá a tanácsnok.

A Nemzetközi Babahordozó Hét programjai pénteken szakmai előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal folytatódnak. Szó lesz a nőiesség szerepéről, az otthonszülés lehetőségeiről, valamint a program szervezője, a Székesfehérvári Babahordozó Klub a hordozók sokszínű világáról tart bemutatót. A szülők gyermekeikkel közösen tanulhatnak dalokat a Kerekítő és a Zengő Bölcső foglalkozások keretében, és bemutatják a Zöldségmesék című könyvet is. A Szabadművelődés Házában pénteken és szombaton 9.30 órától 16.30 óráig várják az érdeklődőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >