Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Nikolics nélkül is megy a Vidinek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. október 07.

Image Az Alba Fehérvár kosarasainak szezonnyitó győzelme és az FKC női kézilabdázóinak bravúros sikere az Érd ellen megadta a fehérvári szurkolók alaphangulatát a Videoton Újpest elleni NB I-es focirangadója előtt. A vasárnap esti meccsen nem is kellett csalatkozniuk a drukkereknek, kedvenceik a gólvágó Nikolics betegség okozta hiánya ellenére is simán, 3-0-ra verték a lila-fehéreket, így 10 forduló után négypontos előnnyel vezetik már a bajnoki tabellát.

 

A találkozót úgy kezdték a hazaiak ahogy kell: erőteljesen, lendületesen támadtak, s Kleinheisler szép szólója, majd egy nagy kapu előtti tűzijáték után könnyen vezetést szerezhettek volna, de nem sikerült, jól állta a sarat a vendégek védelme, mely a szerencsével sem állt hadilábon. Az első 10 perc pörgős játéka után érthetetlenül leállt a Vidi, így a félidő hátralévő részében alig akadt már említésre érdemes momentum. Kényelmessé, tompává vált a fehérvári csapat produkciója, nem rejtett kellő veszélyt magában, ennek megfelelően 0-0-val fordultak a felek.

A második játékrész eleje az elsőhöz hasonlóan mozgalmasra sikeredett, ám itt már a gólok sem maradtak el! A 47. percben Nildo szerzett labdát saját térfelének közepén, egyből indította Zé Luist, aki kilépett a védők közül és 10 méterről laposan a jobb sarokba lőtt, 1-0! Alig dolgozták fel a kapott gólt az Újpestiek, máris jött az újabb csapás: Nildót buktatták gólhelyzetben a 16-oson belül, így jöhetett az egyértelmű 11-es és a piros lap a szabálytalankodó Ngawának, mely el is döntötte tulajdonképpen a meccset, annak ellenére, hogy Zé Luis a jobb kapufára lőtte a büntetőt. Mire magához térhetett volna a lila-fehér gárda, jött az 53. percben Kleinheisler aki egy jól eltalált 22 méteres lökettel bevette Balajcza kapuját, kiegyenesítve a még esetleges kérdőjeleket, 2-0!

A vendégek eddig sem jelentettek veszélyt a hazai kapura, ezt követően még kevésbé, miközben újabb gólt kaptak, végképp megpecsételve sorsukat: a 66. minutumban Zé Luis a kihagyott 11-es dacára megszerezte a maga második találatát, egy védők által kivágott labdát bombázott egyből a hálóba 10 méterről, 3-0! A hátralévő időben már semmit sem erőltette a Videoton, így is szerezhetett volna még legalább 2-3 gólt, de sem Nildo, sem Paraiba, sem pedig Gyurcsó nem célzott pontosan, vagy éppen Balajcza védett szépen a fővárosiak kapujában. A 3-0-ás végeredmény egyértelműen az Újpestre nézve volt hízelgő, de ez is bőven elég volt ahhoz, hogy a Fradi és a Debrecen hazai pontvesztései okán immár jelentősnek mondható lépéselőnybe kerüljön riválisaihoz képest a piros-kék alakulat.

A bajnokságban most jön két hét szünet a válogatott Hollandia és Andorra elleni vb-selejtezői okán, majd október 19-én szombaton 14.00-kor a Puskás Akadémiával meccsel a Sóstón a Vidi, mely a Ligakupában is vív közben két meccset a Kozármisleny ellen (előbb október 9-én szerdán 18 órakor Fehérváron, majd egy héttel később 14.30-kor idegenben), így a csapat játékosai talán megőrizhetik lendületüket a folytatásra, s a sérültek is (Brachi, Kovács István és Juhász Roland) közelebb kerülhetnek a visszatéréshez.

A fehérvári "sporthétvégén" az Alba címvédő kosárlabdázói szombaton jó rajtot vettek a bajnokságban, két negyednyi remek játék elég volt számukra a Sopron 75-68-as legyőzéséhez. A Fehérvár KC női kézilabda csapata a BL-szereplő, legutóbb bronzérmes Érdet verte 31-28-ra, ezzel már a 4. helyen áll a tabellán. A megyeszékhely szurkolóinak totális örömét csak a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongosai ronthatták el kicsit, hiszen 4 nap alatt háromszor is kikaptak, először csütörtökön hosszabbításban 4-3-ra a Salzburgtól, majd pénteken kétgólos vezetésről 4-2-re a Dornbirn csapatától, végül vasárnap 4-1-re a Linztől.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >