Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow VÉGET ÉRT A PROGRAM A BAKONYALJÁN
VÉGET ÉRT A PROGRAM A BAKONYALJÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. október 08.

Image Véget ért az Echo Innovációs Műhely TÁMOP 5.5.2-11/2-2012-0074, „Oszd meg a tudást! Önkéntes pontok létrehozása a Bakonyalján” című projektje. A közel 1 évig tartó program során megnyílt Móron, Zircen és Súron az a három Önkéntes Pont, amely részt vett a toborzásban, és a segítő munka elterjesztésében a térségben, emellett ellátta a fogadó szervezetek és az önkéntesek közötti közvetítői feladatokat is.

 
A projekt elsődleges célját - a tudás transzfert, vagyis azt, hogy az emberek a már meglévő tudásukat megosszák másokkal is - maradéktalanul sikerült teljesíteni. A 2012. november 1.- 2013. szeptember 30. közötti időszak bebizonyította, hogy igenis sokféle, hasznos tudás létezik a Bakonyalján.
 
Ezt nemcsak az bizonyítja, hogy a projektcélok között szereplő 120 önkéntest könnyedén bevonták az Önkéntes Pontok koordinátorai a programba, hanem az is, hogy túlteljesítették az előzetes tervet. Igazi kis közösségek alakultak ki a Bakonyalján, amelyek továbbadták a tudásukat, legyen szó a legkülönfélébb kézműves foglalkozásokról, vagy éppen az élhetőbb környezet kialakításáról.
 
Ezek a csoportok az önkéntességen túl egy támogató közeget is jelentenek az egyén számára a hétköznapok során, amely a régi, hagyományos emberi kapcsolatok felelevenítését is megteremti. A projekt lezárultával nem ér véget a munka. Az Önkéntes Pontok továbbra is működni fognak a térségben, ellátják feladataikat.
 
Bárki, aki szeretne önkéntesként tevékenykedni, és rendelkezik olyan tudással, amit megosztana másokkal is, jelentkezhet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >