Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ünnepi hangversennyel és filmvetítéssel emlékeznek Somorjai Ferencre Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 10.

Image Somorjai Ferenc zenetanár, karnagy emléke előtt tisztelegve, születésének 90. évfordulóján koncertet szerveznek a Szent Imre templomban 2013. október 15-én, kedden 18.00 órától. Az ünnepi rendezvényen fehérvári énekkarok, kamaraegyüttesek és hangszeres művészek lépnek fel.

 

Somorjai Ferenc egykori tanítványait, munkatársait, tisztelőit, Székesfehérvár zeneszerető közönségét várják a „Főhajtás muzsikával” hangversenyre a Szent Imre templomba október 15-én, kedden 18 órakor. A koncert előtt Szele István idézi fel a város komolyzenei életét tevékenyen szervező zenetanár, karnagy emlékét születésének 90. évfordulóján.

Az ünnepi hangversenyen közreműködik a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkara és Vegyeskara Auth Ágnes vezetésével, Kadácsi Tamara klarinétművész, Buzás Aida énekművész, Tóka Szabolcs orgonaművész, Zsikó Zsuzsanna és a Hermann László Zeneiskola kamaraegyüttese, Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész, a Hermann László Kamarazenekar Major István, és a Primavera Kórus Horányi Ottília vezényletével.

 

 


 

 

A hangversenyt követően - a Hiemer-ház báltermében - levetítik azokat a filmeket, amelyeket Vakler Lajos, a Fehérvár Médiacentrum televíziós szerkesztője készített Somorjai Ferencről.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Székesfehérvári Egyházmegye - Belvárosi Plébánia által támogatott emlékkoncertre a belépés díjtalan.  A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >