Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Volán és Alba sikerekkel zárult a hét Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. október 14.

Image Az FKC női kéziseinek másodpercek hiányoztak a győzelemhez Veszprémben szombaton, így a 30-30-as döntetlent követően vasárnap a Sapa hokisainak és az Alba férfi kosarasainak jutott a feladat, hogy pozitívba billentsék a fehérvári élcsapatok bajnoki mérlegét. A két gárda maradéktalanul teljesítette is, amit a szurkolók vártak tőlük: a jégkorongosok az EBEL listavezetőjét, a Villachot győzték le 4-2-re, a kosárlabdázók pedig a Nyíregyházát verték el alaposan hazai közönség előtt 115-82-re.

 

A Volán jó formában, két győzelem után várhatta az osztrák pontvadászat alapszakaszának 12. fordulójában az első helyen álló VSV elleni derbit. A vendégek kezdtek jobban, valamivel többet lőttek kapura, s az első harmadot követően egy emberelőnyös gólnak köszönhetően vezettek, ám a folytatásban a hazaiaknak is volt lehetőségük bőven, ennek megfelelően nem volt meglepő, amikor Mihály Árpád révén egalizáltak a 28. percben. Amennyiben Lamoureux nem véd remekül ebben a szakaszban, már vezethetett volna a Sapa.

A záró etapban előbb -megint emberelőnyben játszva- a Villach szerzett előnyt, ám alig több, mint egy perc múltán újfent egyenlő volt az állás, Yellow Horn talált az osztrákok ketrecébe. 2-2 után változott a koreográfia, már csak a Volán ütött gólt, mégpedig kettőt is: az 50. percben Naglich, az 59.-ben pedig a nagy kedvvel hokizó Mihály szerzett újabb találatot, kialakítva a 4-2-es végeredményt. Ezzel a szép győzelemmel a Sapa Fehérvár AV19 feljött a 7. helyre a 12 csapatos EBEL-tabellán.

Marty Raymond vezetőedző csapatára egy nehéz idegenbeli sorozat vár a folytatásban, előbb szombaton (10.19) az új listaelső Bozen, másnap este az idén eddig jól szereplő Dornbirn, majd 22-én kedden a Vienna Capitals otthonában lesz jelenése az újabb pontszerzés(ek) reményében.

Az Alba Fehérvár bajnokcsapata a nyáron teljesen kicserélődött, gyakorlatilag -néhány fiatal kivételével- az egész keret új játékosokból áll, így a szintén új edző, a spanyol Carlos Frade dolga roppant nehéz volt az induláskor. Ennek ellenére az ex-Albacompos gárda mind a három bajnokiját megnyerte eddig, ami ebben a helyzetben igencsak szép teljesítmény, főleg, ha azt a -nem elhanyagolandó- tényt is bekalkuláljuk, hogy saját csarnoka átépítése miatt az együttesnek egyelőre a VOK csarnokában kell játszania hazai meccseit.

A Sopron és a Szeged legyőzése után a Nyíregyháza sem járt sikerrel Juhosék ellen, így talán nem korai kijelenteni, hogy ismét reális cél lehet a bajnoki dobogó Fehérváron. A szabolcsiak ellen nem sokáig volt nyitott a találkozó sorsa, hiszen az első negyed közepétől ellépett az Alba, már a nagyszünetben 20 ponttal vezetett, s végül a 23 egységig jutó Kemp és a 20 pontos Moore vezérletével nagyon elverte riválisát. A 115-82-es eredmény alaposan javított is a kosárarányon, ennek köszönhetően a Paks mögött második jelenleg a fehérvári gárda, mely legközelebb Körmenden lép parkettre október 19-én szombaton, azt megelőzően pedig egy korántsem könnyű orosz kiruccanás is vár rá az EuroCup sorozatban szerdán (10.16) a Novgorod otthonában. Beindul az erőltetett menet, a következő egy hónapban 8 tétmeccs vár az Albásokra!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >