Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Unilever adomány az Élelmezési Világnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Szeréna   
2013. október 16.

Image Több mint 2,7 millió forint értékű, összesen 2500 karton élelmiszerrel járul hozzá az Unilever a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Adománykonvoj akciójához ma, az Élelmezési Világnapon. A vállalat idén eddig közel 43 millió forint értékben adományozott termékeket a rászorulóknak.

 
Az Unilever fenntarthatósági törekvéseit 2010-ben új alapokra helyezte, pontos, időhöz kötött vállalásait Fenntarthatósági Tervében foglalta össze. A célkitűzések túlmutatnak a környezetvédelem kérdéskörén, és az egészség és jólét javítására, valamint az emberek megélhetésének segítésére egyaránt kiterjednek.
 
A társadalmi célú kampányok mellett a vállalat idén közel 31 ezer karton terméket adományozott különböző civil szervezeteknek. Most az Adománykonvoj akcióhoz 2500 karton termékkel, elsősorban teákkal, majonézekkel, ételízesítőkkel és levesalapokkal járul hozzá.
 
„Az Unilever számára fontos a rászorulók megsegítése, ezért is veszünk részt az Adománykonvoj akcióban. Ugyanakkor ez a gyűjtés nem csak karitatív szempontból hasznos, vállalatunk egyik célkitűzését, az élelmiszerfogyasztás során keletkező hulladék csökkentését is hangsúlyozza” – mondta Vince Beáta, az Unilever kommunikációs vezetője.
 
Az Élelmiszerbank nyolc éve elkötelezetten dolgozik azon, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, és ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését Magyarországon.
 
Ma, az Élelmezési Világnapon a szervezet ismét tizenöt teherautóból álló kocsisort indít, hogy a magyarországi élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatok adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárába szállítsa.
 
Az összegyűjtött termékek később karitatív szervezetek és önkormányzati intézmények segítségével rászoruló családok ezreihez jutnak majd el.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >