Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Nemzeti Drogstratégiáról tárgyaltak a KEF ülésen
A Nemzeti Drogstratégiáról tárgyaltak a KEF ülésen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. október 17.

Image Soros ülését tartotta a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF). A tanácskozáson többek között tájékoztató hangzott el a Nemzeti Drogstratégiáról és az aktuális pályázati lehetőségekről. A fórum tagjai tárgyaltak egy, a működési feltételeket célzó pályázaton való indulásról, valamint egy konferenciáról, melyet a háziorvosok, védőnők számára szervez a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia és a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ a KEF koordinálásával.

 

Az Östör Annamária alelnök által vezetett KEF ülésen részt vett a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda megbízott főosztályvezetője, Burszki Mónika, aki tájékoztatót tartott az Országgyűlés által október 7-én elfogadott, és a mai napon életbe lépett Nemzeti Drogstratégiáról, valamint az aktuális pályázati lehetőségekről. Elmondta: a korábbiakhoz képest az új stratégia a nem drogfogyasztó fiatalok által mutatott pozitív mintákra, valamint a közösségek megtartó erejére, tudatosságára helyezi a hangsúlyt. A stratégia nagyban segíti a szenvedélybetegek felépülését, támogatja, hogy a fogyasztók bekerüljenek egy olyan ellátórendszerbe, melyben tovább tudnak haladni gyógyulásuk érdekében.

 


 

A Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyezető Fórum tárgyalt a működési feltételek biztosítását célzó, ún. KAB-KEF-13 kódszámú pályázaton való részvételről. A pályázat általános célja a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok egységes szakmai tevékenységének előmozdítása, a már működő városi és budapesti kerületi, kistérségi, megyei és regionális KEF-ek folytatólagos működésének támogatása. A KEF-nek vállalnia kell, hogy a támogatási időszak alatt elkészíti a drogprobléma kezelését célzóhelyi stratégiát és a rövidtávú feladatok megoldását tartalmazócselekvési tervet, valamint legalább négy KEF ülés megszervezését. 10 százalék kötelező önrész biztosítása mellett az elnyerhető támogatás össze 100 és 650 ezer forint között mozog. A pályázaton benyújtásáról a KEF ajánlásával Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése dönt majd.

A KEF ülésen tájékoztató hangzott el arról a konferenciáról, melyet a háziorvosok, védőnők, szenvedélybetegeket támogató intézmények, gyermekvédelmi felelősök számára szervez a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia és a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ a KEF koordinálásával. Kiemelték: gyakori, hogy a betegek csak gyógyszeres kezelést kapnak. A meghívottak részvételével egyéb továbblépési, kezelési lehetőségekről is tárgyalnak majd a november 6-án, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditórumában rendezendő konferencián.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >